Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam. Od nie dawna jestem posiadaczem Roverka 416Si,jak po każdym zakupię auta zabrałem się do wymian eksploatacyjnych!!! Przy wymianie oleju z skrzyni po odkręceniu korka spustowego zauważyłem na nim dużo opiłków, może mi ktoś odpowiedzieć czy to coś poważnego??? Nigdy czegoś takiego nie widziałem i stąd moje pytanie!!! Mam nadzieje ze będzie mi służył w przyszłości!!! Pozdrawiam!!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 07, 2011 23:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 20, 2009 17:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Chyba metalowe,nie wiem nie zwróciłem na to uwagi ,ale wdaje mi się ze metalowe bo na korku był magnes a on nie przyciągał by chyba aluminium, ale to tylko moje takie myślenie
za dużo to ile Twoim zdaniem jak na 12 letni samochód z niewiadomokiedywymienianym olejem
jeśli nie było problemów z wbijaniem biegów przed wymianą, to IMHO nie jest źle
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
U mnie też było dużo opiłków na korku - ba, był wręcz nimi najeżony. Skrzynia chodzi bez problemów. W zaporożcu to nawet przy spuszczaniu starego oleju wraz z korkiem wyjąłem kołek synchronizatora któegoś biegu - siedział tam nie wiadomo jak długo a skrzynia i tak działała normalnie
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 21, 2009 09:33
sTERYD napisał/a:
za dużo to ile Twoim zdaniem jak na 12 letni samochód z niewiadomokiedywymienianym olejem
jeśli nie było problemów z wbijaniem biegów przed wymianą, to IMHO nie jest źle
Zgadzam się z tymi biegami, a za dużo to moim zdaniem tyle, (ile było u mnie) że jak odkręci się korek spustowy, to oprócz na korku, jeszcze w oleju płyną kawałki metalu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum