Forum Klubu ROVERki.pl :: Zwróćmy uwagę sprzedającemu...
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zwróćmy uwagę sprzedającemu...
Autor Wiadomość
fearless
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 16:55   Zwróćmy uwagę sprzedającemu...

Przeglądając kącik "Chcę kupić Roverk-a" i czytając wszystkie Wasze/Nasze spostrzeżenia, co do stanu technicznego, elementów wyposażenia czy też innych elementów - dotyczących aut o które są pytania - doszedłem do wniosku, że może ciekawym rozwiązaniem byłoby powiadamianie sprzedającego (np. mailem) o tym że ktoś spostrzegł błędne informacje o stanie faktycznym auta!

Przy okazji można poprosić grzecznie o zmianę błędnych informacji (oczywiście tych o których jesteśmy pewni na 100%).

Do tego wszystkiego, na koniec wiadomości dopisać www.roverki.pl i swój nick :D - tak żeby wiedział z kim ma do czynienia :P i żeby był świadomy tego, że jego auto oceniają użytkownicy tych że aut, którzy mogą wiele na ten temat powiedzieć.

Co Wy na to ?

Przyznam się, że kilka razy już coś takiego zrobiłem, w dwóch przypadkach sprzedający zmienił opis :) dziś zdarzyło mi się kolejny raz upomnieć sprzedającego - i w odzewie dostałem wiązkę epitetów na skrzynkę :D

SPAMU¦

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 16:55   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

piter34 

Rover 800

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 17:01   

fearless napisał/a:
Przyznam się, że kilka razy już coś takiego zrobiłem, w dwóch przypadkach sprzedający zmienił opis :) dziś zdarzyło mi się kolejny raz upomnieć sprzedającego - i w odzewie dostałem wiązkę epitetów na skrzynkę :D

Kilka razy z nudów też napisałem do kogoś i raczej odpowiadali epitetami. Ja już sobie dawno darowałem ;)

Joa 

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 17:08   

to raczej nie ma sensu- zazwyczaj sprzedajacy celowo umieszcza dokladnie takie a nie inne informacje- zalezy mu na sprzedaniu a nie byciu ok w stosunku do kupujacego. tym bardziej nie zalezy mu na tym, zeby ktos wytykal bledy, ktore chce ukryc liczac na to, ze osoba kupujaca nie zwroci na nie uwagi.
taka rzeczywistosc..

fearless
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 17:08   

piter34 napisał/a:

Kilka razy z nudów też napisałem do kogoś i raczej odpowiadali epitetami. Ja już sobie dawno darowałem ;)

A może świadomość tego, że jego aukcję obserwują i oceniają Członkowie Klubu Roverk-i (znawcy tematu) coś zmieni...

[ Dodano: Sro Lut 04, 2009 17:12 ]
Joa napisał/a:
to raczej nie ma sensu - ....... - taka rzeczywistosc..

Czyli temat umrze śmiercią naturalną :(

Mimo to pozostanę na polu bitwy :boks2: :strzela: i będę im wytykał błędy, oczywiście w kulturalny sposób :diabeł:

Joa 

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 17:18   

nie chodzi o to, ze to zly pomysl, kwestia tylko taka, ze nie wplyniesz na mentalnosc sprzedawcow. owszem, nie mowie, ze kazdy sprzedajac samochod ukrywa wszelkie mozliwe wady, ale obawiam sie, ze wiekszosc to robi- stad chociazby tak duzo prosb o ocene jest w dziale "chce kupic".

podejrzewam, ze tez sie zniechecisz po kilku malo przyjemnych reakcjach- nie mniej zycze powodzenia :)

tom214Si
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 04, 2009 18:44   

Myślę że nie wszystkie błędy wynikają ze złej woli sprzedających - czasami jest to tylko niewiedza czy zwykła omyłka. Tak więc wytrwałości i sukcesów, fearless! ;)
PS. ja czasami wysyłam SMS-y jak widzę drastyczny przypadek analfabety. :twisted:
Czasami odpisują , bluzgając w sobie tylko znanym narzeczu. :mrgreen:

MaReK 
Instytucja wspierająca

Pan
Wszechomogący :)

MG ZT

Wysłany: Czw Lut 05, 2009 00:00   

Sam osobiscie pisalem do kilku osob o poprawienei bledow i podaawalem link do dyskusji na temat danego ogloszenia. Jeden kolega nawet sie zarejestrowal i toczyl ciekawa merytorycznie dyskusje.
Rowniez zycze wytrwalosci i konsekwencji w dzialaniach.

Pozdrawiam,

dolny śląsk:marcin.misek
wielkopolska: longer86

Odpowiedz do tematu