Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam ! Mam maly problem z moim roverkiem mianowicie, czasem ( nie zawsze) przy dojezdzaniu do skrzyzowan auto mi gasnie , dokladnie kiedy juz hamuje i wciskam sprzeglo obroty spadaja ponizej 1000 i samochod gasnie, jak podniose pedal sprzegla to silnik sie wlacza i mozna jechac dalej , bylem u mechanika i podlaczyl roverka pod komputer , zczytalo 2 bledy , jeden z plynem do chlodnicy ,a 2 nieznany . Po wykasowaniu bledow i zczytaniu jeszcze raz nic juz nie wykrylo. Mechanik mowil ze nie podoba mu sie zapach spalin , zobaczyl pod komputerem na sonde lambda i mowil ze zle dziala i trzeba wymienic , powiedzial ze to moze byc przyczyna mojego problemu . Co o tym sadzicie BLAGAM O POMOC
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Mar 10, 2011 18:39, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 18:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Zapomnialem dodac, wymienilem kable WN, kopulke i palec , nie wymienilem swiec poniewaz znajomy mechanik powiedzial ze sa dobre . Moze trzeba tez wymienic swiece
[ Dodano: Czw Sty 22, 2009 19:50 ]
a mozna wyjac( wypiac ) sonde lamba i sprobowac pojezdzic bez niej
a mozna wyjac( wypiac ) sonde lamba i sprobowac pojezdzic bez niej
Szczerze wątpię czy normalnie odpali...
A niby czemu ma źle chodzić będzie cały czas dostawał bogatą mieszankę i tyle negatywne skutki będą takie że
po pierwsze będzie dużo palił
po drugie komputer może załapać błedy
Sondę można sprawdzić miernikiem uniwersalnym jak się podłączyc było napisane gdzieś na forum (sprawdzasz napięcie czy oscyluje)
Wlasnie ten mechanik u ktorego bylem to pod komputerem sprawdzil ta sonde i mowil ze cos jest 44 czy 4,4 , moze cos przekrecilem , ale wydaje mi sie ze cos takiego on mowil. Bylem u mechanika prawie 2 miesiace temu to nie pamietam juz co mowil dokladnie.
[ Dodano: Pią Sty 23, 2009 14:53 ]
Troche sobie juz poczytalem na forum co to moze byc niektorzy wspominaja o przepustnicy , wyregulowaniu wolnych obrotow , wyregulowane zawory, przeplywomierz,czujnik położenia wału, lewe powietrze. Za wiele z tego nie rozumiem ale tyle udalo mi sie znalezc mozliwych przyczyn Moze sprobowac przewczyscic ta przepustnice, przeplywomierz , jak to nie pomoze to pojechac z regulacja obrotow? Dzieki za pomoc!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum