Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 103 Skąd: nowy sącz
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:24 [R200 2.0SDI 99r] problem ze wskaźnikiem temperatury
Witam forumowiczów
Jak w temacie dzisiaj rano pojawił się u mnie problem ze wskazówką od temperatury. Otóż owa wskazówka podnosi się tylko do 1/4 skali ( wcześniej podnosiła się do połowy skali ), poradźcie co może być przyczyną. Dzięki serdeczne za jakiekolwiek sugestie pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 11:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w mojej 200 jak wskaźnik zaczął się dziwnie zachowywać to się okazało ,na szczęście szybko zareagowałam, że chłodnica była całkowicie do niczego, jak ją w warsztacie wyjęli to się w rękach rozsypała.
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 16:52
Witam ponownie Niestety drodzy forumowicze problem ze wskazaniem temperatury powrócił. Termostat zamówiłem w sklepie TomaTeam i wszystko było oki po montażu, ale niestety tylko na 250 km i wskazówka od temperatury zaczęła powolutku opadać w dół skali w trakcie trasy zatrzymała się prawie na "zerze" i tak sobie stoi (w trakcie jazdy). Po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika wskazówka podnosi się lekko ponad "zero" i problem pozostaje Mam teraz do was pytanie czy możliwe jest, że:
- ponownie padł termostat. ( ogrzewanie działa normalnie )
- czy może szwankuje czujnik temperatury
- ostatnim moim pomysłem jest pompa wody, ale czy to możliwe
Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi i z góry dzięki za pomoc pozdrawiam
to nie wina termostatu ani pompy wody jeśli teraz wskazówka opadła na sam dół
wcześniejsze objawy wskazywały na termostat bo wskazówka nie dochodziła nawet do połowy ale i nie opadała
sprawdź czujnik temperatury
Wysłany: Pon Wrz 07, 2009 16:15
szosownik napisał/a:
sprawdź czujnik temperatury
Witam ponownie poszukałem na forum coś na temat czujnika temperatury i niestety nie znalazłem nic o czujniku do dieselka, udało mi się znaleźć tylko posty dotyczące silnika serii k może mi ktoś podpowiedzieć gdzie znaleźć czujnik temperatury w silniku serii L bo nie jestem go w stanie namierzyć
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 07:29
A niedawno to wklejałem nie pierwszy zresztą raz
Pierwszy rysunek - nr 6 - czujnik podający sygnał na deskę.
Drugi rysunek - nr 8 - czujnik podający sygnał do komputera.
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 13:47
kipy napisał/a:
już zamówiłem nowy
A nie sprawdziłeś na początek czy nie jest to czasem wina przewodu? Może brudna złączka, może się złamał? Mi niedawno się właśnie złamał ten przewód (nr 5 na pierwszym rysunku).
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 18:05
thef napisał/a:
kipy napisał/a:
już zamówiłem nowy
A nie sprawdziłeś na początek czy nie jest to czasem wina przewodu? Może brudna złączka, może się złamał? Mi niedawno się właśnie złamał ten przewód (nr 5 na pierwszym rysunku).
Właśnie ten przewód jest załamany mniej więcej w połowie długości. Niestety w sklepie nie mieli samego przewodu więc zamówiłem przewód razem z czujnikiem tak profilaktycznie pozdrawiam
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 22:06
kipy napisał/a:
Właśnie ten przewód jest załamany mniej więcej w połowie długości. Niestety w sklepie nie mieli samego przewodu więc zamówiłem przewód razem z czujnikiem tak profilaktycznie pozdrawiam
Dziękuję za pozdrowienia . Mogłeś przewód załatać po taniości, ale w sumie 55zł, to znowu nie majątek, a będzie jak należy .
Wysłany: Sro Wrz 09, 2009 16:43
thef napisał/a:
Dziękuję za pozdrowienia . Mogłeś przewód załatać po taniości, ale w sumie 55zł, to znowu nie majątek, a będzie jak należy .
No i wreszcie sytuacja rozwiązana, czujnik z przewodem wymieniony i wszystko wróciło do normy ( zrobiłem sobie małą trasę na teścik ) masz rację thef 55 zł to nie majątek a ja nie lubię sztukować raz jeszcze dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum