Wysłany: Sob Sty 24, 2009 11:54 [R75] Jakie wymiary ma klinga kluczyka?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Czy ma ktos pod reka suwmiarke i mogl by zmierzyc klinge kluczyka?
Optycznie 8mm X 3mm ale musze wiedziec dokladnie w celu dorobienia.
Moze komus rowniez wypadl grot i zostala oprawka z elektonika?
Mozna by dorobic wiecej.
_________________ --== "Z mądrym człowiekiem to i pogadać ciekawie." ==-- Fiodor Dostojewski
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 18:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 11:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Podałeś prawie poprawne wymiary. Dokładnie jest 3x8,2 mm.
Co się właściwie stało z kluczykiem? - zgubiłeś metalową klingę, czy tylko wypadła.
A może nie masz drugiego klucza, jeśli tak, to jak chcesz dorobić klingę.
Także jestem na etapie kombinowania z kluczykami. Przy zakupie otrzymałem kluczki z dziurami w miejscach przycisków na pilocie i nie wiem jak to naprawić.
Teraz aby korzystać z pilota muszę nosić ze sobą wykałaczkę lub wyhodować długie paznokcie.
Ewentualnie mam możliwość otrzymać kluczyk od anglika ale musiałbym przełożyć klingę ale czy jest to możliwe?
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
Także jestem na etapie kombinowania z kluczykami. Przy zakupie otrzymałem kluczki z dziurami w miejscach przycisków na pilocie i nie wiem jak to naprawić.
Teraz aby korzystać z pilota muszę nosić ze sobą wykałaczkę lub wyhodować długie paznokcie.
Ewentualnie mam możliwość otrzymać kluczyk od anglika ale musiałbym przełożyć klingę ale czy jest to możliwe?
A po co kombinowac z grotem jak u Ciebie wystarczy kupic kluczyk z anglika i przelozyc obudowe. Mam to samo. Co do grotow dla Mombrey'a to bede mu dorabial surowy bo On ma jeden kluczyk bez´. Jak ktos tez potrzebuje to pisac zanim rusze z produkcja.jak bym mial rysunek sciezki na grocie to nawet gotowy do otwarcia drzwi jest mozliwosc dorobienia...ale wiem ze to raczej nie mozliwe.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Zukowaty,
Ale jak przełożyć obudowę? Rozbierałem kluczyk i grot jest wklejony w tą część obudowy która jest uszkodzona.
Logika nakazuje wydłubać groty z obu obudów i wkleić mój grot w "dobrą" obudowę.
Ale czy to będzie się trzymać kupy. W końcu używamy kluczyka na zasadzie dźwigni i musi wytrzymać pewne obciążenie.
_________________ Wiesław B. (wawwie@wp.pl)
Poszukuję przewodów ze skrzynką przekaźników do wentylatora chłodnicy Rover 75, jeśli ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię.
ja byłbym chętny na taki grot do klucza, bo mam tylko jeden klucz, ale...
chyba i tak nie da redy nim otworzyć i odpalić auta ? mam racje? to nie wiem czy ma to sens w moim przypadku.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 00:08
Kupiłem auto z jednym kluczem.Uwierzyłem kłamcy i oszustowi z Płocka,że dośle mi drugi,ale to nieuczciwy i zły człowiek był,więc postanowiłem sobie dorobić drugi.Najeździłem się i naszukałem.Grot od biedy(podobno)można dopasować od Manna,ale reszta to osobny temat.Z tego co pisali kiedyś chłopaki na Forum to koszt ok.1200zeta(!) Immo w naszych R75 jest bardzo skomplikowane i jest to inna bajka niż w innych autach.Kupiłem na Allegro kluczyk od jakiegoś R75 z '99,ale nie sposób go przerobić za małe pieniądze.
z .jpg mogę zrobić rysunek 2D, 3D, mogę dać wyfrezować na CNC,
Wyfrezowac tez moge Potrzebowalbym tylko sciezke. Jak chcesz to ustapie pola jesli masz mozliwosc zrobienia odrazu wszystkiego. Ja poprostu pracuje na CNC, wiec sie zaoferowalem.
Mombrey to podsylaj koledze skan i jak bede mial rysunek to sie bedzie robilo.Potrzebuje tak jak mowilem os sciezki i jakas baze wymiarowa zebym sie mogl gdzies odniesc ale chyba wiesz Stachu o co chodzi cos mi sie zdaje.
[ Dodano: Nie Sty 25, 2009 12:30 ]
P.S
Stachu na jakich sterowaniach pracujecie? Heidenhain? Moze bys mi wygenerowal odrazu sciezke na odpowiednio mniejszy frez i bym to z konturu zrobil? Nie wiem tylko jaka jest szerokosc rowka. Np.rowek 4mm to bym wzial frez fi3 i z konturu objechal. Potrzebowalbym wtedy LBL ze sciezka po konturze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum