Wysłany: Pią Sty 23, 2009 17:58 [R416] Wentylator
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam
Mam problem z wentylatorem,wiadomo że w zimę nie jest potrzebny,ale niedługo bedzię wiosna i podczas podróży do pracy gdy będę stał w korkach znowu będzie gotował mi się płyn zmuszony będe do stania na poboczu wiec gdybyście coś doradzili teraz zabrał bym się za naprawe.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Mar 08, 2011 14:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 17:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a co mu jest, że się nie włącza
czy silnik jest zesputy, czy przekaźniki, czy co innego
a moze po prostu czujnik temperatury nie daje rady
a jeśli Ci się płyn gotuje, to z wentylatorem może być wsio ok a korek zbiorniczka wyrównawczego jest do d*** ... albo termostat się nie otwiera...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
skąd wiesz
czy silnik osiąga temperaturę 120 stopni zanim się płyn gotuje
silnik wentylatora sprawdzić łatwo podając napięcie na styki
przekaźniki już mniej łatwo podmieniając
czujnik temperatury całkiek trudno omomierzem
a wszystko na raz (oprócz korka) się zauważy podłączając po komputer
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum