Wysłany: Nie Sty 25, 2009 13:21 [R620] Zamienniki 4max
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
witam
Czy zamienniki firmy 4max stosowane w roverkach zdaja egzamin??
czy są to dobre części zamienne czy tylko tanie hińskie podróby??
[ Dodano: Nie Sty 25, 2009 13:22 ]
tutaj podaje link na interesującą mnie część
http://www.autoczesci.aut...01&ar=44155#art
ciekawi mnie czy jest ona dobrej jakości jak zapewnia producent
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Sty 28, 2011 00:02, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 13:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co do marek 4max (intercars) i Kager (fota) to ja uwazam je za ostatnia deske ratunku jak juz nikt inny nie robi zamiennika
byl na forum przypadek czlowieka ktory przy robieniu rozarzadu wsadzil nowa pompe wody 4max do silnika serii K, po czym demontowal ja po krotkim czasie bo halasowala i wygladala na mniej sprawna od tej zdemontowanej
tak jak pisze Paul, , nie ma czegos takiego jak marka 4max, oni konfekcjonuja produkty roznych producentow, tak jak markety biedronka i lidl, jak cos jest sprawdzone to mozna uzywac po super cenie, ale mozna tez wtopic gdzie za 15% mniej niz cos markowego dostajesz kompletny szmelc
tak jak pisalem - tylko jak nie ma wyjscia i to jest jedyny zamiennik
ja również odradzam ta markę. Zakupiłem przegub zew. do mojego R i mało ze po 2 dniach mechanik musiał go zdjąć- pęknięty koszyk to do dzisiaj nie odzyskałem pieniędzy ...
tak jak pisza koledzy wyzej, 4Maxa nie polecam.
Za to Kagera - polecam jak najbardziej. Np. pompy wody Kager sa bardzo dobre. Na dziesiatki zamontowanych nie bylo ani jednej reklamacji (z dosyc pewnych zrodel slyszalem, ze wkadaja tam pompy GMB). Czego nie moge powiedziec o np SKF. Tarcze hamulcowe tez sa bardzo dobre. Nie krzywia sie itp. Tu z kolei wkadaja, zdaje sie, brembo.
A akumulatory Kager vertigo to bosch.
Itp itd.
Ale Kager nie jest wcale taki tani jak 4max. Jest nawet duuzo drozszy w zasadzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum