Wysłany: Sob Sty 24, 2009 22:10 [R214 1.4Si 96r]Problem z centralnym zamkiem
Nie dawno nabyłem mojego R214 i kiedy odkreciłem tapicerkę w drzwiach zauważyłem, że posiada on siłowniki od centralnego zamka, który nie dziala. Czy może ktoś mi podać powód tego zjawiska i czy do centralki musi być pilot???
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 22:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przemek160589, pilota nie musi być, chociaż jeśli posiadasz centralkę, to powinieneś mieć dwa piloty i dwa kluczyki w komplecie. Centralka powinna działać zarówno po przekręceniu kluczykiem (otwieranie i zamykanie wszystkich drzwi) jak i po naciśnięciu na pilocie guziczka i deaktywowanie immo., no i otwarcie się wszystkich drzwi.
A co może być powodem uszkodzonej centralki??? (bezpieczniki sprawdzałem)
Siłowniki... przynajmniej to mi przychodzi do głowy, chyba że ktoś zamontował siłowniki, bo chciał sobie dodać centralkę, której w sumie fabrycznie to auto nie ujrzało, bo chyba były egzemplarze bez centralki, ale to niech się wypowiedzą bardziej obeznani.
A czy powinna mi mrugać ta czerwona dioda w liczniku po zamknięciu zamków??? Od czego ona właściwie jest???
Dioda informuje Cię o aktywnym alarmie i załączonym immo. w momencie gdy mruga sobie podczas gdy autko jest zamknięte, a immo. został uaktywniony. Wtedy autka nie odpalisz.
Dioda powinna mrugać jeśli posiadasz immo. w momencie gdy zamkniesz drzwi.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 22:55
a to napewno silowniki?? czy poporstu kable ida do zamka ... bo moze byc taka opcja auto mialo imp z alarmem ktos uszkodzil piloty i poporstu deaktywowal imo kodem... i do ponownego zamkniecia auta pilotem imo jest nieaktywne... jesli chcesz wiedziec czy na sto procent masz centralny popatrz na czy ze slupka do tylknych drzwi ida jakies kable jesli nie to nie masz centralnego a te niby silowniki to tylko instalacja w przednich drzwiach pod centralny ktorego nie ma
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
a to napewno silowniki?? czy poporstu kable ida do zamka ... bo moze byc taka opcja auto mialo imp z alarmem ktos uszkodzil piloty i poporstu deaktywowal imo kodem... i do ponownego zamkniecia auta pilotem imo jest nieaktywne... jesli chcesz wiedziec czy na sto procent masz centralny popatrz na czy ze slupka do tylknych drzwi ida jakies kable jesli nie to nie masz centralnego a te niby silowniki to tylko instalacja w przednich drzwiach pod centralny ktorego nie ma
Idą kable do tylnich drzwi...
[ Dodano: Nie Sty 25, 2009 12:16 ]
A jeśli nie posiadam pilota to czy mógłbym dokupić i zakodować???
A jeśli nie posiadam pilota to czy mógłbym dokupić i zakodować???
Mógłbyś jeśli posiadasz immo.
200 zł to cena pilota z programowaniem (1 szt.). Na forum mamy kolegę, który to wykonuje, a firma znajduje się w Nowe Miasto nad Wartą.
Mógłbyś jeśli posiadasz immo.
200 zł to cena pilota z programowaniem (1 szt.). Na forum mamy kolegę, który to wykonuje, a firma znajduje się w Nowe Miasto nad Wartą.[/quote]
A idzie jakoś sprawdzić czy to auto posiada immo???
A idzie jakoś sprawdzić czy to auto posiada immo???
Pewnie idzie, ale jak to może ktoś inny się wypowie. Powinna być taka puszeczka w autku, ale gdzie konkretnie, to nie wiem, a w błąd wprowadzać nie chcę.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 15:26
imo oraz centralka alarmu to jedno (jesli nikt tego nie wyciagnal, to zdejmujesz ta plastikowa oslone bezpiecznikow i za samymi bezpicznikami czarna puszka do ktorej idzie masa kabli , to jest imo z alarmem jesli nie ma puszki lub jakies kable sa odciete i zaizolowane to znaczy ze jakis elektryk poporstu wcycial ci to:) lub nie bylo tego
druga sprawa pilot plus programowanie jak koledzy pisali 200 zl natomiast zestaw centralny zamek z centralka to ok 100 zl i zrobisz sobie sam bez porblemu ( instalcja gotowa tylko troche zabawy z kablami i podlaczeniem tego do kupy ) moja sugesita
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum