Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Mam problem z roverem 620sdi. Gdy silnik się nagrzeje tzn. Po przejechaniu ok 10 km auto zaczyna przerywać, szarpać a potrafi nawet zgasnąć. Ale nie zawsze tak się dzieje czasami problem nie występuje przez dłuższy okres czasu. Gdy samochód zgaśnie muszę trochę pokręcić rozrusznikiem zanim zapali. Po czym przeważnie wszystko wraca do normy.
Zawsze mam ten problem gdy silnik się nagrzeje na zimnym silniku wszystko jest dobrze.
Wymieniłem filtr paliwa.ale nic nie dało.
Myślę aby podpiąć go pod komputer może są jakieś błędy.
Z góry dziękuje za jakieś porady.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 18:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 18:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hello! Dobrze kolega pisze wiązka elektryczna i... czujnik położenia wału. u mnie był zasyfiony po przetarciu szmatką auto chodzi jak marzenie. Sprawdź też masę i zasialnie do ECU. Przeczyść wszystkie styki w całym silniku, taka jest moja rada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum