Do dziś zajmowałem się jedynie handlem meblami kuchennymi oraz szafami wnękowymi.... i właśnie dziś zostałem oświecony przez Władzę Wyższą, że od teraz mam zająć się projektowaniem mebli.
W związku z powyższym, zwracam się do Was z propozycją zaprojektowania mebelków
To taka transakcja wiązana...., ja się będę uczył, a Wy będziecie mieć obraz wymyślonych przez Was mebli. Co Wy na to...
Jeśli jest ktoś chętny, to proszę wpisywać w postach poniżej wymagania, wymiary, kolory, wzory itp. Propozycja dotyczy mebli kuchennych, szaf wnękowych, szaf wolnostojących, i biurek.
Dla ułatwienia, w punktach wypiszę jakie powinienem mieć dane, żeby zaprojektować meble.
Ogólnie opisany pomysł z Waszej głowy - jak widzielibyście swoją kuchnię czy szafę, jakieś spostrzeżenia typu - barek w kuchni.....
1. Wymiary ścian na których mają się znajdować (ewentualnie wymiary wnęki)
2. Jeśli ktoś jest bardziej zorientowany w temacie - wymiary szafek oraz ich rodzaje (dolne, górne, narożne, słupki, otwarte, zamknięte, witrynki, szufladki itp.itd)
3. Ewentualne AGD do zabudowy - wymiary AGD
4. Materiał z jakiego mają zostać wykonane meble oraz wstawki, dodatki. (MDF, płyta laminowana, drewno, ratan, lustra, szkło barwione itp. itd)
5. Kolor mebli, blatów, wzór frontów, oświetlenie, uchwyty, dodatki (systemy samodomykania, hamulce itp)
W zasadzie to by chyba wystarczyło...., gdyby jednak brakowało mi jakiejś wiadomości, zawsze będę mógł zapytać w temacie.
Pozdrawiam i czekam na zlecenia
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 14:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja pracowałem jak projektant przez dwa lata i tutaj to wszystko będzie miło i przyjemnie
a z klientami jest różnie wiec możesz ćwiczyć ale i tak nie będzie to to co w realu z klientem a szkoda
A tak na początek to :
kuchnia :
3m/szx5m/dłx2.8mwy gołe ściany
na ścianie 3m okno po przeciwnej stronie drzwi więc te ściany nas nie interesują
dwie ściany 5 m do zabudowy i upchnięcia 3 ważne mebelki
1. kuchenka nie do zabudowy 60cm
2.lodówka do zabudowy 60cm.
3.zlew wpuszczany 80 dwukomorowy
po za tym chciałbym szafkę na garnki 80 i szuflady minimum 40 w wersji nie 5 tylko 4 szuflady
reszta do własnej aranżacji
szafki wiszące normalne 72 cm z jedną 80 witrynką ze szkłem dymnym jasnym.
jakaś ładna korona z listwą wiśniową wieńczącą i halogenkami
reszta do aranżacji projektanta
kolor może być na dole wiśnia góra może być w kolorku wanili.
wszystkie elementy widoczne oczywiście drewnopodobne do koloru frontów
fronty najlepiej masełko ale jak by były jakieś z frezem to też zobaczę jak to się ima do całości
jak są pytania to pytaj
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
fearless [Usunięty]
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 17:52
Jak cały dzień nie było ludzi - to teraz się nazłazili , projekt już prawie gotowy, ale dziś już spadam do domu, pozostało dobrać kolory i zamontować cokoły.
Jutro zamieszczę kilka zrzutów.
wszystko pięknie niestety pod oknem nie ma możliwości wykonania czego kol wiek gdyż jest kaloryfer i ogólnie nie ma to sensu to bym poprosił poprawić na sam początek
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 21:43
damiwr napisał/a:
fearless napisał/a:
Pierwszy projekt gotowy dla Kolegi damiwr.
Oczywiście proszę o słowa krytyki.
wszystko pięknie niestety pod oknem nie ma możliwości wykonania czego kol wiek gdyż jest kaloryfer i ogólnie nie ma to sensu to bym poprosił poprawić na sam początek
Kaloryfer nigdy nie przeszkadza, zawsze można zrobić te 10 cm odstępu, ale skoro klient prosi... - to jutro będzie bez okna i zabudowy, w to miejsce wymyślę coś innego.
BTW - gdzie pracowałeś jako projektant
[ Dodano: Pią Sty 30, 2009 21:47 ]
damiwr napisał/a:
to bym poprosił poprawić na sam początek
początek początkiem - a dalej - czyli na sam koniec, weźmy poprawkę na to, że niestety nie widzimy się bezpośrednio i nie możemy wymienać zdań na bierząco, co prowadzi nas do tego, że należało by teraz określić do końca, co jest nie tak oprócz tego okna i zabudowy pod nim....
początek początkiem - a dalej - czyli na sam koniec, weźmy poprawkę na to, że niestety nie widzimy się bezpośrednio i nie możemy wymienać zdań na bierząco, co prowadzi nas do tego, że należało by teraz określić do końca, co jest nie tak oprócz tego okna i zabudowy pod nim....
ja tylko o oknie bo już mam mniej więcej taką kuchnię ale podoba mi się tak szafeczka z okrągłym złamaniem po prawej stronie
fearless [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 21:54
damiwr napisał/a:
fearless napisał/a:
BTW - gdzie pracowałeś jako projektant
w małej mieścinie gdzie było mało konkurencji
może Żebraczka.....
Tak dopytuję, bo właśnie w tych okolicach działamy, czyli: Mińsk, Wawa, Siedlce, Garwolin, Góra Kalwaria, okolice Wawy, i wszystko wokół....
Dodałem zdjęcie z zabudową kaloryfera - drzwiczki z kratką.
A sprobuj ten obszar pod oknem zakryć blacikiem - tylko wtedy w blaciku muszą byc niewielkie otowry aby okno nie rosiło tak jakos goło jest teraz bez tego blatu
No jaki upierdliwy klient .... - ok zaraz wkleję bez zabudowy
Bardzo ładnie bardzo mi się podoba na pw proszę wycenę razem z montażem
czekamy na inne propozycje chętnie pooglądam
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 31, 2009 18:37
greg_szczytno napisał/a:
A sprobuj ten obszar pod oknem zakryć blacikiem - tylko wtedy w blaciku muszą byc niewielkie otowry aby okno nie rosiło tak jakos goło jest teraz bez tego blatu
Nasz Klient... nasz Pan damiwr chciał bez zabudowy - no i jest
Jeśli chcesz jakiś projekcik... dawaj wymiary i lecimy
fearless, mi się podoba pomysł z zabudową kaloryfera, daje mi to jeden blat więcej super
ale zabiera ciepło z kuchni (nawet przy otworach nie jest tak jak bez blatu uwierz)
miejsce w kuchni pod oknem którym często żona jak pichci chciała by się wydrzeć dzieci na obiad , a przecież nie będzie łazić mi po blacie HAHA
w szafkę z kaloryferem nie za dużo włożysz no i nie wszystko, nie włożysz tam rzeczy które narażone by były na wyschnięcie przez co i na wyrzucenie do kosza a jest ich troszkę w kuchni choć to akurat mało przekonujące argument
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum