Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 15:08 [R75] Kierunkowskazy problem
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam,
mam problem z kierunkowskazami. Otóż po prawej stronie bardzo szybko migają a na wyświetlaczu pokazuje się komunikat "licht defect"
czy ktoś z was miał już taki przypadek, wg mnie to coś z przekaźnikiem, tylko gdzie on jest:(
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 23:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 15:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
blazi [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 01, 2009 15:34
Jak za szybko migają to jakaś żarówka może być spalona co potwierdza komunikat. Sprawdź czy wszystkie działają.
mam takie pytanie, bo szukalem na forum ale nie moglem znalesc, jak mam wymienic zarowke w kierunkowskazie z przodu? Z tego co sie orientuje to chyba musze wyciagnac calosc ale nie wiem dokladnie jak, a niechcial bym czegos uszkodzic
Koniecznie naoliwić albo sprej "Kontakt" i problem znika. zresztą Kontakt najlepszym przyjacielem instalacji w moim Roverku
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 178 Skąd: Radom
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 21:09
..fakt zaśniedziałe styki to częsta bolączka roverkow.
natomiast jeśli chodzi o te kierunki to jest tak jak pisze SeniorA, nie potrzeba zdejmować osłony silnika, kierunki wyjmuje się z całą obejmą
Odświeżam baaaardzo stary temat, ale również mam problem
Lewy, przedni kierunek raz mruga, raz nie. Problem zaczął się wczoraj podczas tych ulewnych deszczy. Z resztą za kloszem mam delikatne krople wody...
Chciałem wyjąć żarówkę, przeczyścić kontaktem, osuszyć wszystko i wsadzić z powrotem, ale nie wiem jak zdjąć ten malutki dekielek (!!!mam zderzak od MG ZT!!!).
Ktoś pomoże?
W rave stoi jak byk... Podnieść auto na lewarku, zdemontować osłonę pod silnikiem i żarówka jest przekręcana tak jak w gnieździe halogenów. Żeby zdemontować caly kierunkowskaz, musisz odkręcić 2 śrubki mocujące go do zderzaka. Takze od tyłu po ściągnięciu dolnej oslony
longer86, a nie będzie jakoś dojścia przy nadkolu?
Moja osłona silnika jest poprzyczepiana na trytytki- zaczepy są pourywane...
Nie chce z taką pierdołą do elektryka jechać.
Wysłany: Pon Sty 16, 2017 10:07 Nie działa lewa strona kierunkowskazów
Witam wszystkich. Mam następujący problem w moim R 75. Otóż nie działa mi lewa strona kierunkowskazów. Awaryjne działają ok. Nie słychać tykania po przestawieniu manetki na dół. Prawa strona działa bez zarzutu. Macie jakieś pomysły?
Ja mam problem taki że wszystkie kierunki mi świecą tylko nie świeci mi kierunek prawy w błotniku żarówka jest dobra tylko prąd jakby nie dochodził do niego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum