Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Na przeglądzie wyszło mi, że mam do wymiany uszczelniacze półosi.
Wyszukałem więc uszczelniacze w tomateam, jednak wg. wyszukiwarki do tego samochodu są 2 różne komplety uszczelniaczy. Wg. opisu są albo symetryczne, tzn identyczny prawy i lewy albo, w drugim przypadku, są inne.
Nie wiem zatem jakie mam kupić? Moje autko jest z 1999r, skrzynia wg. VIN to R65.
W intercars'ie nie znalazłem w ogóle uszczelniaczy. Czy da się je kupić w jakimś sklepie z uszczelkami? Czy też są dosyć nietypowe?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Mar 11, 2011 20:34, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 10:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kup w u Tomiego, na pewno nie sprzeda Ci takich, jakie Ci nie pasują
dla świętego spokojumozesz sprawdzić, ale to wymaga spuszczenia oleju ze skrzyni.
trzeba wyjąć półoś i sprawdzic, czy czoło, które przylega do skrzyni jest płaskie, czy ma wyciety rowek pierścieniowy, jeśli jest plaskie to masz takie uszczelniacze:
http://www.tomateam.pl/sk...m_dzial=-&c=622
jeśli na czole jest rowek to takie:
http://www.tomateam.pl/sk...m_dzial=-&c=719
stawiam na te pierwsze
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
proste jak rzut kamieniem, AAF1610, sa na pewno jakies zamienniki corteco albo erling, ale przy cenie siegajacej 25-30pln za orginal u tomiego proponuje nie kombinowac
Dodatkowo powiem ze sam uszczelniacz jest dosc prostej konstrukcji bez udziwnien (pierścień) i kazdy myślący mechanik wymieni ci go bez problemu
a co do uszczelniaczy półosi to slyszalem od panów w sklepie motoryzacyjnym ze zamienniki uszczelniaczy półosi (niezaleznie od marki) sa zazwyczaj trudno dostepne wprost i dobiera sie z katalogow na wymiar starego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum