Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Panowie,
czy przy wymianie termostatu w CDT konieczne jest zdjęcie kolektora ssącego (tak mnie straszy mechanik) i tym samym wymiana uszczelki pod kolektorem (mechanik kazał mi ją kupić a ja nigdzie jej nie mogę w necie znaleźć i stąd moje podejrzenia). Przeszukałem forum ale nic nie znalazłem :-(
pozdrawiam
2mk2
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Gru 10, 2010 23:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 20:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Bzdura. Absolutnie nie trzeba zdejmować kolektora ! Wybij mu to z głowy. U mnie przy wymianie zdejmowali poduszkę silnika ( jak patrzysz to ta po lewej stronie ) - ułatwia dostanie się dalej. Wtedy musisz podłożyć pod silnik coś żeby nie upadł. Później odkręcali rurki od klimatyzacji, tzn śrubki odkręcali, żeby luzu więcej było. Zajęło im to 2 godziny rozłożenie, założenie i złożenie. Koszt 150zł. Inne dojście to zdjęcie koła i nadkola. Ale absolutnie kolektora - po co ?
P.S. Słabo szukałeś Pisałem już o tym kilka razy i inni też sporo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum