Wysłany: Pon Mar 02, 2009 20:40 [R618 ] Brak sprzęgła
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
witam od dwóch dni miałem tylko "połowe" sprzęgła az do dnia dzisiejszego kiedy całkiem go "brakło" samochód mi stanął na skrzyzowaniu przy przejedzie kolejowym blokując ruch....
po otworzeniu maski i odkręceniu pokrywki z pojemniczka, poziom płynu wynosił "0"
spadła mi sprężyna wracająca sprzęgło a o próbie wbicia jakiegos biegu mogłem tylko pomyslec samochód został "zaciągniety" do mechanika a ten stwierdził ze jest to wina "siłownika sprzęgła" gdyz jest mokry i wyciekł przez niego ten płyn wycenił mi to na 300 zł, chciałbym azeby ktos z was stwierdzil czy podpowiedzial co mogło byc tego przyczyną poniewaz nie znam sie na tym kompletnie i nie chcialbym zeby ktos na mojej niewiedzy zarabiał:-)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 02, 2009 20:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ceny warszawskie:
- pospawanie tłumika - 10-20 zł u Tomali
- siłownik sprzęgła - 70zł + 50 zł wymiana
- kable WN - sprawdź w Tomateam (myślę, że jakieś 50 zł)
- podciągnięcie ręcznego i mocowanie zderzaka (jeśli nie wymagały dodatkowych części) 20 zł lub "w ramach całości"
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum