Wysłany: Nie Lut 15, 2009 09:46 [R416] Naprawa silniczka krokowego
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
witam
Czy w Roverze 416 z 96r silniczek krokowy jest rozbieralny? Trochę mi sie przycina przez co auto czasami gasnie albo spadają bardzo nisko obroty - można powiedzieć ze bardzo ma powolna reakcje, wyczyściłem go - nie wiele pomogło, wlałem w niego sporo wd40 - ale efekt końcowy tez jest kiepski i tak sie zastanawiam nad rozbiórką tego silniczka. Jest on skręcony po bokach srobkami 4 chyba które sa zeszlifowane także nie za bardzo idzie je rozkręcić ale może bym je zeszlifował albo rozwiercił i rozebrał dziada - robił to ktoś już? kupno nowego to spory wydatek a używki na allegro mogą byc takie same jak moj który działa ale za wolno
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 12, 2011 22:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 09:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Nie Lut 15, 2009 13:03
Moim zdaniem można go rozebrać na części pierwsze. Na obudowie silniczka przy wtyczce są takie 3 miejsca gdzie można wcisnąć albo rozwiercić te metalowe bolce i wtedy powinien nam wyjść cały środek silniczka. W cieplejsze dni pobawię się silniczkiem bo mam jeden uszkodzony i leży w domu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum