Wysłany: Nie Lut 22, 2009 22:20 [MG ZT-T] Nie "widzę" radia w dużej nawigacji
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Prośba o pomoc. Od kilku dni przeglądam forum i nie trafiłem na podobny temat. Jeśli ktoś trafił, to proszę o link.
Kilka dni temu kupiłem wymarzone autko. Oczywiście wymaga trochę kosmetyki.
Jeden z problemów to brak radia a konkretniej... Nie widzę opcji radia na wyświetlaczu dużej nawigacji/komputera. Odłączeni akumulatora nic nie zmieniło. Dodatkowo w TV nie mam głosu.
Może to brak wzmaczniacza? Z tyłu pod podłogą (kombi) są przymocowane jakieś dwa moduły elektroniczne - z jednego słychać ciche brzęczenie a na drugim jest napisane siemens/vdo. Nawigacja działa ale chyba tez bez głosu. Zmieniarka w schowku jest ale bez kasety... (może ktoś ma na sprzedanie?).
Ma ktoś jakiś pomysł o co biega z tym radiem? Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrowienia,
_________________ EiR
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Gru 11, 2010 11:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 22:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja kasete kupilem sobie z angielskiego ebay. Jak odlaczyles akumulator to jestem pewny prawie na 100% ze radyjko powinno wolac kod ( nic takiego nie napisales). Wnioskuje ze ktos juz cos przy nim grzebal.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Ja kasete kupilem sobie z angielskiego ebay. Jak odlaczyles akumulator to jestem pewny prawie na 100% ze radyjko powinno wolac kod ( nic takiego nie napisales). Wnioskuje ze ktos juz cos przy nim grzebal.
Radia z dużą navi nie są kodowane i nie wołają o kod (było na forum)
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
A wiesz może, który to model radia? Nie miałem jeszcze okazji wyciągać całości z deski.
Odnośnie zmieniarki, to samo pytanie
Co do kodu, to radyjko nie krzyczało o kod... Język na wyświetlaczu z angielskiego zmienił się natomiast na francuski. Chyba trzeba będzie odwiedzić jakiegoś speca
MG TF 160 srebrny pocisk
Dzięki ale przycisk Mode wciskałem już wieeeeelokrotnie i nic... Zero odzewu ze strony radyjka. Zastanawia mnie jeszcze brak dźwięku w TV... Może brak radia i dźwięku w TV ma coś wspólnego? Aaaa zapomiałem dodać, że kaseta ładuje się do magnetofonu i bez problemu wychodzi... Niestety nic ponad to...
To jest Alpine. co do braku dżwieku i radia to w rave doczytałem (ale ja tam po angielsku raczej słabo i moge sie mylić) że w HI Line moduł radia jest w bagażniku w "kole zapasowym" może tam masz coś rozpięte
MG TF 160 srebrny pocisk
sprawdzę bagarek... dzięki za podpowiedź.
dam znać po wizji lokalnej
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 23:08 ]
Problem usunięty.
Wizyta na Wolumenie pomogła. Magik pogrzebał, polutował i wszystko hula jak talala TV, navi gada, radyjko śmiga.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum