Wysłany: Sob Lut 21, 2009 23:15 [Honda Accord] Szukam instrukcji do silnika
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
To moj pierwszy post na tym forum wiec witam wszystkich
Posiadam Honde Accord z roverowskim silnikiem diesla, z ktorym niestety mam kilka problemow.
Poszukuje instrukcji do tego silnika najlepiej w pdf (nie musi byc po polsku)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 23:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Nie Lut 22, 2009 12:39 ]
Problemy jakie wystepuja to:
1. falowanie obrotow (800 do 1000) na biegu jalowym ale tylko podczas jazdy, po wcisnieciu hamulca falowanie ustaje
2. praktycznie brak mocy po osiagnieciu 2700 obr. – natomiast do tej wartosci kreci się bardzo ladnie
3. silnik przerywa w czasie jazdy ze stala predkoscia – ta przypadlosc „pojawia się i znika”
Jeżeli chodzi o remonty jakie zrobilem to:
- wszystkie plyny i filtry wymienione
- rozrzad i pompa wody
- czyszczenie calego ukladu paliwowego (od baku po wtryski)
- turbo po regeneracji
yyyyyy... przyznam ze nie jestem jeszcze dobrze zaznajomiony z terminologia ale po przeczytaniu chyba wszystkich postow na tym forum zwiazanych z falowaniem... "przeplywka" znaczy ze chodzi Ci o przplywomierz
w jaki sposob go sprawdzic
czytalem ze wypiac calkiem wiazke i zrobic jazde probna tak
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 277 Skąd: zamość/lubelskie
Wysłany: Nie Lut 22, 2009 19:13
przepraszam ze sie podpinam do tematu mam pytanie jak odlacze przeplywke i sie przejade to nie wyskoczy mi jakies bledy??nie bedzie pozniej problemow?? z gory dzieki
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum