Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Niech ktos mi powie czy wszystkie roverki 45 maja podgrzewane lusterka ? mam dosc bogata wersje lacznie z klima ale luesterka mi nie grzeja .. czy to uszkodzenie mat ?
_________________ pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Mar 12, 2011 22:46, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 11:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najpierw sprawdź czy masz przewody dochodzące do szkła lusterka...[odchyl lustro najbardziej na zewnątrz powinieneś zobaczyć przewody], jeśli masz, to jest duże prawdopodobieństwo, że masz podgrzewane lusterka. Kolejną czynnością jest zdemontowanie szkła -> http://forum.roverki.eu/v...ghlight=#269598
wpis kolegi sTERYD'a
aha w tym wątku jest chyba wszystko opisane
pozdrawiam....
Alan4523 napisał/a:
A masz na nich (na lustrze) taki znaczek jak na przycisku od podgrzewania tylnej szyby?
Pierwsze słysze o znaczkach na szkłach lusterek, ja nie mam, a podgrzewanie owszem...
Miałem podobny problem.
Prawe lusterko grzało normalnie a lewe ciągle zimne.
U mnie wystarczyło wyjąć szkło i przeczyścić styki od przewodów bo zrobiły się trochę zaśniedziałe.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 13:40
Alan4523 napisał/a:
A masz na nich (na lustrze) taki znaczek jak na przycisku od podgrzewania tylnej szyby?
Nie do końca przesądza to o posiadaniu podgrzewanych lusterek, bądź też nie. Ja u siebie nie mam żadnego znaczka, a oba grzeją
BTW dobrze widzę w avatarze (o ile to foto Twojego R), że masz spryskiwacze reflektorów? Jeśli tak, to musisz mieć xenony, prawda to?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Niestety
To tak zwany pakiet zimowy, grzane lusterka, siedzenia przednie i spryskiwacze reflektorów.
Fajnie wygląda ale ta pompka pobiera taka ilość płynu ze trudno nadążyć z napełnianiem
Niestety nie mam xenonów w orginale
Przy takiej pogodzie jak teraz, 100 km zrobię trasą i kocówka płynu, z drugiej strony swoje zadanie spełnia.Dużo przeróbek musiałbyś zrobić...ale wszystko się da
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 20:26
Dosyć poważnie zacząłem się zastanawiać nad wrzuceniem xenonów. Możesz zrobić fotki frontu wyłączonego reflektora i jego tyłu pod maską - jeśli to oczywiście nie problem? Może być na maila lub PW, żeby nie zaśmiecać tego wątku...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
przewody mam tylko nie wiem czy to sa od elektryki czy od podgrzewania .. bedzie trzeba zdjac to szklo widze:)
a tych obrazkow na lusterku nei mam ..
[ Dodano: Pią Lut 20, 2009 13:57 ]
a jednak mam taki znaczek na lusterku tylko ze tylko od srtony pasarzera .. wiec duzo prawdopodobienstwo ze maty czy cos innego moze byc ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum