mam pytanie odnośnie sprężyn firmy H&R -40mm przód i tył do mojego 218 Vi. Z tego co mi mówił znajomy mechanik 218Vi sam w sobie jest już twardszy i niższy od dajmy na to 214... No ale ja chciałbym go jeszcze bardziej zglebować . Dlatego pytanie... Czy te sprężyny coś dadzą czy tylko wykonam zbędne modyfikacje i auto będzie dalej tak samo siedziało ?
U siebie masz w orginale -15, wiec jesli te sprezyny sa do 200 to teoretycznie powinienes miec 25mm nizej niz masz teraz.
Jesli chcesz jeszcze nizej to nastepne sa sprezyny (-30) do ZR ale do nich juz potrzebujesz krotsze amorki. Mialbys nizej o 40mm
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Z angielskich forow, tu masz dokladnie opisane co i o ile obniza. Chyba raczej bym im zaufal, bo wkoncu kto zna te samochody lepiej niz oni U mnie zawieszenie od ZR obnizylo o okolo 25mm.
Z tym obnizaniem to roznie jest bo np sprezyny Xpower do zr maja niby -25, a oni w praktyce sprawdzili ze obnizaja tylko o 15mm
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum