Wysłany: Sob Lip 25, 2009 06:19 [R214Si 97r] zbiornik paliwa
Witam podobno rover 214Si ma 50l zbiornik paliwa. Ostatnio gdy wskazowka paliwa zeszla do poziomu rezerwy postanowilem zalac moje autko do pelna. Na stacji weszlo tylko 36l i sie zdziwilem. Pytanie jest takie czy to mozliwe ze moj zbiornik ma mniejsza pojemnosc i ile litrow paliwa moze byc w zbiorniku jak wskaznik zejdzie na rezerwe? Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 06:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
akurat było juz o tym pisane dużo razy. na rezerwie ma nawet 15L paliwa
Czyli - jak schodzi mi wskazówka na (płaskiej powierzchni oczywiście) na rezerwę - czerwoną kreskę, to znaczy że jeszcze mam jakieś 15L ? To dużo....to około 70-80 zł w baku ?
[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 16:14 ]
Wybacz że się podłączyłem do wątku ale podobna sytuacja
Mam Rovera 200 1.6 - bak paliwa to pewnie też 50 L - chciałbym mieć pewność - ile mniej więcej zostaje paliwa jak jest na rezerwie.
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Lip 26, 2009 00:33
z tego co wiem z własnych doświadczeń to bak mieści 45L. Dopchałem kiedyś auto do CPN-u i wlałem równo 45L wiec nie wiem czy dane techniczne są prawidłowe.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Działa.
U mnie zauważyłem taką sytuację: wskazówka poziomu paliwa znajduje się na wysokości ok. 1/5, a do baku wchodzi tylko 27 litrów. Czy to normalne?
DANTE79R, to ze ci weszło 45l paliwa to nie znaczy ze masz zbiornik 45l
Następna sprawa jak wchodzi wskazówka Paliwa na rezerwę jest w zbiorniku około 15l Paliwa... Ja osobiście zrobiłem kiedyś na rezerwie 240 km i wjechałem dopiero na stacje Lecz nie polecam takiej jazdy na oparach bo potem autko ciagnie syf z dnia barku ja zrobiłem to tylko raz do testu i wiem ile moge nakulać bezpiecznie na rezerwie w razie czego.... dzis zwróciłem z nad morza i jak dojechałem nad morze to zrobiłem ponad 550 km w jedna strone i mam jeszcze ponad połowe zbiornika pisze MAM bo wróciłem pociagiem bo mnie mój cukierek zawiódł i stoi nam morzem i czeka za mna z częścią pod koniec tygodnia nie miła przygoda ale nic nie poradzę Roverek ma po prostu dłuższe wakacje nam Morzem
[ Dodano: Sro Lip 29, 2009 00:20 ] Robertus74, Tak To Normalne
Rozumiem, ale zauważcie, że jeżeli zbiornik teoretycznie ma 50 litrów, a ja nigdy nie jestem w stanie zatankować więcej niż 32-34 litry, mimo że wskazówka jest już bliziutko zera, to chyba znaczy, że jednak do dna jeszcze trochę brakuje, więc jeszcze ze 100 km mógłbym zrobić bez tankowania. Mylę się?
dokładnie tak nie tankujemy do 1 odbicia tylko uporczywie zlewany maszyne do pełna czasem trwa to kilka minut ale zawsze wejdzie wiecej o duże pare litrów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum