Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
witam mam pytanko gdyz w moim roverku znajduje sie tempomat... I nawet dziala ale jakos tak dziwnie bo poodczas jazdy na tempomacie on doodaje gazu i folguje i tak caly czas gaz i puszca ..... Moze kotos maial tez cos takiego , i co to moze byc . Bo chyba tak nie powinno sie dziac powinien plynnie jeczac a nie swirowac... Pozdrawia Luki:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 17:41, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 16:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a czy regulator obrotów tam jest sterowany podciśnieniem
może jest nieszczelny i obroty opadają aż nie zareaguje sterownik i zassie znowu... tak sobie gdybam
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
kurde STERYD nie bardzo wiem o czym mowisz z tym regulatorem,moze powiesz mi gdzie to sie znajduje to ci powiem .. czy moze chodzi ci o jakis silnik krokowy
luki25, musi tam być coś, co "trzyma za Ciebie gaz" i to jest ten regulator
Fabrycznie będzie raczej przy przepustnicy (czasem jest dodatkowa przepustnica) ale może też być zamontowane przy pedale... silniki krokowe w tym wypadku raczej nie są stosowane, tylko raczej układy gdzie podciśnienie (lub ciśnienie) powoduje ruch przepustnicy.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
mam przy kierownicy taki osobny drazek od tempomatu ,i jest tam guziczek... Ale co dalej a moze to moec zwiazek z czujnikeim polozenia przepustnicy bo ja go odkrecalem i moze nie tak ustawielm
chcialem zrobic fote ale nie ma opcji zeby cos bylo na tym zdjeciu widac... za malo mioejsca tam jest zeby cyknac.... A moe ma ktos fotke z poprawnym ustawieniem ?????????????????????//
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum