Wysłany: Czw Lut 26, 2009 17:13 [R620] Co to za wtyczka ?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, Panowie pomożecie mi zlokalizować miejsce tej wtyczki ?
Nie zaglądałem z 1.5 miesiąca pod maskę a ostatnio zaczął mi piszczeć pasek przy alternatorze i po otwarciu maski zobaczyłem ową wtyczkę. Fotki robione telefonem wiec jakoś nie jest zbyt dobra
Zdjecie 1 Zdjecie 2 Zdjecie 3
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 17:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 17:26
A to czasem nie od sprężarki klimy dokładanej?
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 17:37
Też stawiam na sprężarkę klimy, choć niekoniecznie dokładanej Na pewno kolor kabla i kolor wtyczki i miejsce się zgadzają, nie jestem tylko pewien co do kształtu.
to jak ? wychodzi spod osłony i tam gdzieś jest jego miejsce ? Latem miałem przerwany przewód przy sprężarce ale to akurat przy samej wtyczce a ten to pierwszy raz na oczy widze
Ja u siebie też taką wtyczkę znalazłem w R620 SDI, ale pomóc raczej nie pomogę bo sam się zastanawiałem od czego ona jest i gdzie ja wetknąć, ja tą wtyczkę u siebie znalazłem pod pompą paliwa jak wymieniałem świece żarowe.
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 00:19
Coś mi się wydaje,że to wtyczka od klimy w orginale. Jak miałem "goły" przód w R to myłem sprężarkę i jej okolice i tam właśnie była taka wtyczka o ile pamiętam choć nie jestem pewien-musiał bym zerknąć rano jak sie tam dostane...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 01:07
Nie wiem jak to się ma do powyższego, ale też mam taką wtyczkę(podobnie nie wiem od czego) a nie mam w moim roverku klimy, więc to chyba nic z klimą(chyba że mam wiązke od innego).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum