Wysłany: Sob Lut 28, 2009 14:59 [R620] Olej w skrzyni biegów
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam serdecznie
Posiadam R620Di Skrzynia manualna, mam pytania jaki typ i nazwa oleju jest w skrzyni biegów i ile go wchodzi, odkręciłem korek u mechanika i olej moim zdaniem jest za gesty i jak np wyjeżdżam rano do pracy i wrzucam 5 bieg słychać takie zgrzytniecie stwierdziłem ze to możne być wina oleju
Z góry serdecznie dziękuje
_________________ Pozdrawiam was Bardzo serdecznie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:18, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 14:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 15:45
Zasada jest prosta, olej zlewa się dolnym, a wlewa górnym. Górny to też "miarka poziomu" jak ładnie obrazuje wklejony załącznik.
http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1112
pojadę jeszcze raz do mechanika w poniedziałek na razie wam dziękuje jak coś odezwę się po wizycie u mechanika
-------------
No tak olej zmieniony na zwykły silnikowy 10W-40 pojechałem dziś do znajomego mechanika i jego znajomy pracuje w serwisie w Babicach Starych koło Warszawy i zadzwoniliśmy do niego i olej MTF94 ma takie same wartości jak 10W-40 tylko jedną wado tego jest ze szybciej się zużyję ale nie wiele szybciej niż MTF i kupiłem zwykły silnikowy i jak na razie ok było w skrzyni prawie sucho dziękuje wam
_________________ Pozdrawiam was Bardzo serdecznie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum