Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Przytrafiła mi się dziwna rzecz a mianowicie, obrotomierz zwariował, w czasie jazdy ze stałą prędkością przestał działać to znaczy obroty spadły do zera później drgneły i tak kilka razy. Co dziwne po jakimś czasie wyłączyłem wycieraczki z najwyższego biegu i obrotomierz zaczął działać poprawnie, więc celem sprawdzenia włączyłem jeszcze raz wycieraczki na max i obrotomierz przestał działać... teraz obrotomierz wydaje się działać poprawnie, ale martwi mnie to co się działo. Macie może jakiś pomysł co z tym zrobić albo czym to może być spowodowane?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 01:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 08:56
Trzeba by było sprawdzić dokładnie kable od czujnika położenia wału korbowego (a być może inne). Kiedyś przez to wariował mi obrotomierz, ale auto przechodziło na awaryjny tryb pracy...
Wygląda to w każdym bądź razie na kwestie związane z małym zwarciem na kablach/przewodach.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:25
Tu jest problem, że jest on kiepsko położony. Musisz spojrzeć w dół w miejsce pomiędzy zbiorniczkiem wyrównawczym, a silnikiem. Zrobiłbym fotkę, ale nie mam w tej chwili auta.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum