Wysłany: Sro Lut 25, 2009 20:34 [R620] Wentylator sie nie włącza
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam a więc mam taki problem że wentylator od chodnicy mi się nie załańcza wcale;/ Mam Rovera 620 Si gdzie może być przyczyna? termostat czujnik temperatury? Gdzie znajduje się termostat w moim roverze bo nie mam pojęcia ? z Góry dzięki za pomoc. A i mam czasami tak że silnik jak jest gorący to nie chce odpalić poczekam chwile i odpala normalnie wie ktoś może dlaczego tak się dzieje? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 00:27, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 20:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lulu6, posprawdzaj czujniki temperatury na kolankach, poodlaczaj kostki i zwieraj styki(wyeliminujesz przerwane kable), nastepnie dane czujniki gotuj w plynie i dowiesz sie czy sie zalaczaja
Dzisiaj się pobawiłem troszeczkę chłodnice wykręciłem sprawdziłem wentylator na krótko i działa po prostowałem węże, chłodnice wyczyściłem podłączyłem i wentylator się załańcza ale dość późno bo silnik jest strasznie gorący i tylko na chwilkę się włączy i wyłącza i tak co jakiś czas tak powinno być? Pozdrawiam
Dzięki wielkie za odpowiedź a mam pytanie jeszcze czasami mam tak ze jak silnik się nagrzeje i chce odpalić autko to nie da rady muszę chwile poczekać? Może to przez sendę albo silnik się zalewa dostaje za dużo paliwa czy coś...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum