Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:11 Kenwood KDC-W3044 co myślicie o takim radiu?
witam wszystkich
znajomy ma na sprzedaż nowe radio Kenwood KDC-W3044 za 230 zł
co myślicie o takim grajku? nie znalazłem w internecie za dużo opinii o nim, jednak te które znalazłem są całkiem niezłe
myślałem bardziej o radiu Alpine, ale cenowo to inna kategoria (około 500 zł) i nie mam jeszcze takiego funduszu
dlatego pytam: warto?
dodam, że głośniki fabryczne, bez perspektyw narazie na zmiany z braku funduszy, ale za to nie zajechane, nie jestem audiofilem i nie muszę mieć tzw. high-endu
dziękuję z góry za opinie
AndrewS: poprawilem temat, prosze na przyszlosc o konkretniejsze nazywanie tematow
Ostatnio zmieniony przez AndrewS Sro Mar 04, 2009 23:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 12:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 13:50
Zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli chcesz poprawić dźwięk to zmień głośniki na helix dark blue 62.1 ( te się tu głównie poleca, w sumie są bardzo niezłe cena/jakość ) w tej samej cenie... co prawda budując zestaw powinno się zaczynać od radia ale lepsze radio w Twoim wypadku ( brak funduszy na resztę ) nie poprawi dźwięku na tyle abyś był zadowolony bo standardowe głośniki są po prostu kiepskie i co byś do nich nie podłączył będzie wciąż słabo.
PS. Zestaw high-end to nie będzie ale lepiej najpierw kupić głośniki i zostawić stare radio niż na odwrót, bo przynajmniej różnicę zauważysz
PS2. Dożuć kilkadziesiąt zł i wygłusz drzwi a efekt będzie jeszcze lepszy.
Botanix, problem jest taki, że moje obecne radio nie ma nawet cd a co dopiero mp3 więc w ogóle nie można niczego słuchać poza radiem co prawda używam transmitera fm ale on ma takie zakłócenia miejscami, że nie da się tego słuchać
dlatego najpierw zacząłbym od radia, żeby móc posłuchać normalnie muzyki, jak będę miał fundusze na głośniki to je zmienię wtedy, narazie te mi odpowiadają
dlatego pytam co myślicie Roverkowicze o tym konkretnym radiu?
michone, rozumiem, że uważasz tego Kenwooda za słabe radio i sugerujesz Alpinke z aukcji?
kurcze nie mam funduszy na nic lepszego, a nie chciałbym prowizorki, która potem utrzyma się długi czas jak to prowizorka, Kenwoodem zainteresowałem się z uwagi na to, że znajomy sprzedaje nówkę bo się zagalopował i nawet jej nie montował bo potrzebuje pieniędzy
PS w zasadzie to wcale nie planowałem zakupu radia ze względu na brak pieniędzy, więc widzę, że generalnie tego Kenwooda odradzasz?
ten alpine ma gorszy wzmacniacz niz ten kenwood - bierz kena bo sam mam poprzednai wersje po dobrym ustawieniu gra b.dobrze - wg artykulu z jakiejs tam gazety co byl skan kenwoody do 400 zl maja najlepszy wzmacniacz i stosunek do jakosci
dziękuję wszystkim za wypowiedzi - zrezygnowałem z braku funduszy, ale inwestycje mam nadzieję przyniosą korzyści i niedługo będę pytał nie o same radio, ale o cały zestaw
ten alpine ma gorszy wzmacniacz niz ten kenwood - bierz kena bo sam mam poprzednai wersje po dobrym ustawieniu gra b.dobrze - wg artykulu z jakiejs tam gazety co byl skan kenwoody do 400 zl maja najlepszy wzmacniacz i stosunek do jakosci
dobre sobie jak ja uwielbiam takie bajki czytac... konkrety kolego konkrety bo tak to sobie mozna pisac...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum