Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: wszystkie
Witam ponownie!
mam jeszcze jedno pytanko przy lekkim toczeniu się samochodu słychać z przodu piszczenie klocków hamulcowych po naciśnięciu pedała hamulca przestaje piszczeć przy szybszej jeździe jest już normalnie klocki i Tarcze widać że były wymieniane i są grube czy ktoś się spotkał z czymś takim (tak jak by nie odbijały za każdym razem klocki)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 00:07, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 21:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 21:15
Musisz to rozebrac,wyczyscic i na koniec nasmarowac (oczywiscie pomijajac klocki) z naciskiem na sruby plywajace, bo lubia sie zatrzec. Poprostu klocek nie odbija dobrze od tarczy i trze po niej.
Ostatnio zmieniony przez Lechos Czw Sty 29, 2009 21:20, w całości zmieniany 1 raz
Ja miałem coś podobnego w aucie służbowym,co do czego wyszło że szef kupił jakiejś lipnej firmy klocki,zmieniłem je na trochę bardziej znanych producentów i automatycznie kończyło się popiskiwanie,ale równie dobrze trzeba będzie przeczyścić cylinderek i prowadzenie klocków!
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 21:23
bardzo dziękuję! tak myślałem że się zabrudziły od pyłu jutro je przeczyszczę i przesmaruję, zobaczymy czy się poprawi jazda a pro po tez słyszałem że jak są za twarde klocki to lubią piszczeć podczas jazdy nie wspominając już o hamowaniu
bardzo dziękuję! tak myślałem że się zabrudziły od pyłu jutro je przeczyszczę i przesmaruję, zobaczymy czy się poprawi jazda a pro po tez słyszałem że jak są za twarde klocki to lubią piszczeć podczas jazdy nie wspominając już o hamowaniu
W czasie jazdy nie powinny piszczec Przy lekkim hamowaniu moga.
Miałem to samo w swoim 416. Winne są śruby po których porusza się zacisk. Trzeba je nasmarować bo moje były zardzewiałe. Przy okazji wymieniłem tarcze i klocki bo niestety to ze klocki nie odbijały doprowadziło do uszkodzenia tarcz nie dało się już ich przetoczyć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum