Wysłany: Wto Mar 03, 2009 16:40 [R416] Problem, zegarek
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam.
Moze to troche dziwnie brzmi, ale czy wie ktos, jak wymontowac zegarek? chce zobaczyc co z nim jest nie tak, bo nie podswietla sie (a zarowke nowa mam) pewnie cos z jakimis sytkami czy cos, tylko ciezko go wyciagnac walczylem z nim troche i chyba na to musi byc jakis specjalny patent, albo nei wiem:(
_________________ Najlepszym dowodem na to, że w kosmosie istnieje inteligecja jest to, że się z nami nie kontaktują.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Sty 06, 2011 23:42, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 03, 2009 16:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wyciągnij radio i dobierz się do niego od tyłu. Przyda Ci się małe lusterko i latareczka. Rozejrzyj się tam i będziesz wiedział co i jak. U mnie jest przymocowany do konsoli za pomocą zatrzasków. Wystarczyło je delikatnie odgiąć.
Zegarek jest wogóle podświetlany? Tak się zastanawiałem kiedyś nad tym, bo jak jade nocą to nic nie widać która godzina. Wydawało mi się że nie jest.
Podeślesz Fotke jak to wygląda po podświetleniu?
Dzieki i pozdro:)
żeby wyjąć zegarek musisz zdemontować konsolę centralną bo inaczej się nie dobierzesz. Zegarek ma z tyłu małą żaróweczkę, ale nie pamiętam oznaczeń. do wymiany samej żarówki wystarzą sprawne paluchy i zdemontowane radio
żeby wyjąć zegarek musisz zdemontować konsolę centralną bo inaczej się nie dobierzesz
Nieprawda
Należy wyjąć radio i kasetę w której ono jest umieszczone. Następnie zdolnymi paluszkami wymacać zegarek i żarówkę. Najlepiej jak się uda to wydłubać cały zegarek a potem wymiana żarówki to pikuś. U mnie rok temu właśnie w ten sposób się udało wymienić i świeci do dziś. A wygląda tak:
Jak ktoś ma sprawne palce to i bez wyciągania zegarka żarówkę wykręci
Jest po środku, jak się pomaca to wyczuje się cycek w tamtych okolicach, wystarczy przekręcić i żaróweczka wychodzi.
jak zegarek nie swieci to sprawdz bezpiecznik pod maska. ja kiedys zrobilem zwarcie montujac radio i pod macha spalil sie.nie wiem ktory to ale tam tylko kilka jest.
Na allegro czesto jest oznaczenie w1.2w tej zaroweczki.
Ja chyba nie mam zbyt sprawnych paluchow bo nie udalo mi sie przez radio, musialem demontowac cala konsole
[ Dodano: Nie Sty 09, 2011 22:15 ]
polofix napisał/a:
bezpiecznik pod maska
Raczej nie ma bezpiecznika typowo od podsiwetlenia zegarka, albo jest on z calym zegarkiem i radiem albo z reszta podswietlenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum