Wysłany: Sro Mar 04, 2009 13:41 [mercedes W211 220 CDI] przekładka silnika
witam,
na wstępie wiem, ze to forum R, ale nigdzie indziej chyba nie uzyskam właściwej informacji, więc proszę o wpsarcie i podzielenie się wiedzą:
planuję zakup Mercedesa W211 (nowego okulara) 220 CDI. samochód jest lekko uszkodzony i bez silnika. oczywiscie wchodzi w grę opcja zakupu drugiego motoru napędowego i tu moje pytanie: czy mogę się spodziewać jakiś niespodzianek z jego uruchomieniem ? czy są tam jakieś immo, na co zwrócić uwagę i warto się za to zabierać??cena jest atrakcyjna i to mnie kusi
proszę o informacje, najlepiej poparte podobnymi doświadczeniami , mam nadzieję ze skutkiem pozytywnym
pozdrawiam
_________________ PZDR.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 04, 2009 13:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
no właśnie tego się obawiam
wstępnie dowiadywałem sie u elektronika, twierdzi, ze powinno być OK, ale jakoś w pełni mu nie dowierzam.
tak czy owak przecież jest wszystko do zrobienia, samochód po remoncie i kupnie wszystkiego i tak wyniesie mnie ok. 20000 zł mniej w porównaniu z ceną rynkową.
cały komp od silnika jest do dogrania na bank , jak nie masz starego to dolicz 1200 zł
za kompa i dogranie danych
[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 17:09 ]
taki sam silnik miałem w sprinterze , kompa ktoś ukradł jak stał przed domem i kicha, nowy kosztuje 3500 tyś a starego nie wykasujesz , kupuje sie używany i dogrywa do niego dane którch ja nie miałem ale legalnie można je z niemiec dostać z serwisu
po merca jadę w sobotę i prawie jestem zdecydowany na jego zakup.
właściciel twierdzi, że w samochodzie brakuje tylko gołego silnika, komputery i cała inna reszta jest więc też myślę, ze nie powinno być problemu, tak też twierdzi pobliski spec od elektroniki.
dzięki za wypowiedzi, jeśłi ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tym temacie to proszę o kolejne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum