Wysłany: Czw Mar 05, 2009 16:39 [R200] Klimatyzacja \ kupno
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Koledzy i koleżanki proszę was pokierujcie mnie gdzie mogę znaleźć klimatyzacje do 200 czy może ktoś z was posiada takie coś chodzi mi o wszystko całą kompletną klimatyzacje wszystko co jest potrzebne czekam na odpowiedź
pozdrawiam
Biernik
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Kwi 29, 2011 19:19, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Czw Mar 05, 2009 17:33
Biernik20 napisał/a:
no tak masz racje ale jaką ja mam pewność ze ona chodzi wiadomo jacy są ludzie:/
No to trzeba się odpowiednio zabezpieczyć. Pogadaj ze sprzedawcą jak z normalnym człowiekiem, poproś o paragon czy fakturkę i wystarczy. Skoro sprzedaje sprawne części to nie będzie problemu żeby w razie czego zwrócić.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
W swoim nie masz klimy wcale? Jeżeli nie, to będzie problem z montażem takiej fabrycznej, chyba, że dorwiesz gdzieś taką dokładaną przez dealerów (chyba Diavia, albo jakoś tak)
właśnie o to chodzi ze nie mam bo był to Rover wypuszczany na rynek niemiecki prawdopodobnie dlatego nie ma w nim klimy a tak poza tym to jest wszystko...
dlaczego mówicie ze może być problem jak gadałem z mechanikiem to powiedział tylko tyle "żeby posiadała wszystko co potrzebne czyli wiązki kabli przewody sprawny kompresor klimatyzacji itp. i oczywiście żeby była sprawna "
i proszę nie krzyczeć jeden post mi wystarczy z wieścią o poprawienie tematu jeśli tylko będę online to to zrobię
Wg mnie za dużo roboty Musisz wszystko montować, parownik, rurki, chłodnice, kompresor, poszukaj tez listy cześci które się różnią w aucie z klimą i bez ... a btw to gdzie znajdziesz kompletną klimę od europejczyka ? (angielska NIE podejdzie !)
Szczerze mówiąc też o tym myślałem ale zniechęciła mnie ilość rzeczy do zrobienia. Poza tym przymierzam się do wymiany silnika jeśli to wypali to zobaczymy co potem
Szczerze mówiąc też o tym myślałem ale zniechęciła mnie ilość rzeczy do zrobienia.
A nie prościej zamontować nieoryginalną? Nowiutka, na gwarancji. Czy założenie niefabrycznej klimatyzacji to problem w Roverach? Różnica w cenie nie jest duża - jeśli oryginalną można odstać za 1,5 tys. plus koszt montażu to chyba lepiej założyć nową za 2-2,5 tys. komplet z robocizną?
Szczerze mówiąc też o tym myślałem ale zniechęciła mnie ilość rzeczy do zrobienia. Poza tym przymierzam się do wymiany silnika jeśli to wypali to zobaczymy co potem
właśnie ja wymieniłem silnik na 1.8 VVC 145KM i już sie zastanawiam co zrobić żeby mu tak koników troszeczkę podnieść tak o 25 do 30 Km i troszeczkę wiecej Nm jak sądzicie ;> a mam w środku czarną skórę i troszeczkę w lecie jest nie fajnie
[ Dodano: Sob Mar 07, 2009 01:38 ]
PTE napisał/a:
Tutaj masz kompletną klimatyzację do R200. Kiedyś widziałem też nowiutką Diavię - sprzedawał ją chyba były dealer Rovera w Częstochowie (Mazpol?).
PTE ale ja już ten link sam dawałem w poprzednim poście widzę że troszeczkę nie dokładnie przeczytałeś moje posty aczkolwiek dziękuję za reakcję
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2007 Posty: 141 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 10:16
Skiba napisał/a:
Wg mnie za dużo roboty Musisz wszystko montować, parownik, rurki, chłodnice, kompresor, poszukaj tez listy cześci które się różnią w aucie z klimą i bez ... a btw to gdzie znajdziesz kompletną klimę od europejczyka ? (angielska NIE podejdzie !)
Jaka jest różnica w montażu w wersji angielskiej i europejskiej ?
Które elementy nie podejdą ?
rurki nie pasują, bo parownik u anglika masz "z drugiej strony". Osprzęt silnika bedzie taki sam zapewne, podobnie i skraplacz (chłodnica). NIe wiem co z samym parownikiem ... trzeba by było w EPC porównać numery. Pozatym pewnie kanały powietrza się różnią, no i włożenie parownika moze się wiązać z demontażem deski rozdzielczej (może ale nei musi).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum