Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 15:05
Cytat:
A sprawdzałeś poziom płynu od sprzęgła??
Dokładnie, sprawdź poziom płynu w zbiorniczku oraz poziom oleju w skrzyni biegów. Postów na ten temat było dużo więc znajdziesz.
Jeśli ewentualne uzupełnienie braków nie pomoże, trzeba będzie rozszerzyć poszukiwania.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
oki znalazłem dolałem faktycznie było mało ! chyba pomogło ale sprzęgło łapie mi i tak bardzo nisko więc chyba za niedługo czeka mnie wymiana tarczy ( a no i znalazłem wyciek płynu koło pedała jest mokro ). jeszcze muszę sprawdzić pozim oleju w skrzyni musze na kanał sie udać ! dzieki koledzy
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 16:59
marek25 napisał/a:
oki znalazłem dolałem faktycznie było mało ! chyba pomogło ale sprzęgło łapie mi i tak bardzo nisko więc chyba za niedługo czeka mnie wymiana tarczy ( a no i znalazłem wyciek płynu koło pedała jest mokro )
Zostaw na razie tę tarczę w świętym spokoju, chyba, że pieniędzy masz za dużo. Kup reperaturkę pompki sprzęgła i zlikwiduj wyciek. Następnie odpowietrz układ i będzie raczej dobrze. Skoro masz nieszczelność tzn., że powietrze dostaje Ci się przez to do układu i słabo wysprzęgla.
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Wiem ze to nie ten model ale mam 420Di 96' i kiedys szukałem tego zbiorniczka u mnie i doszukałem sie tajemniczego chyba zbiorniczka pod serwem hamulców a skrzynką z przekaznikami, bardzo many dostęp, czy to to???
jutro będę się zabieral do sprawdzenia poziomu oleju w skrzyni biegów ale to dopiero koło 17 więc zdam relacje jak było !!!
[ Dodano: Wto Mar 24, 2009 14:45 ]
jeszcze jedno jaki olej do skrzyni ? jaki producent zaleca do roverka 620 bo szukam i znaleść nie mogę
[ Dodano: Wto Mar 24, 2009 14:47 ]
jaki olej do skrzyni biegów jaka lepkośc ? do roverka 620
[ Dodano: Wto Mar 24, 2009 14:47 ]
jaaki olej ?
[ Dodano: Czw Mar 26, 2009 07:42 ]
wczoraj wymieniłem olej w skrzyni biegów był mi potrzebny wężyk lejek i kanał troche ginnastyki przy tym ale się udało olej wlałem taki jaki jest w książce serwisowej czyli 10w/40 (półsyntetyk) co do ilosci oleju to weszło około 2,2l anie 2 L .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum