_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Szczęście że Tir się również zatrzymał bo gdyby nie on mogliby nie uwierzyć co ten Mercedesem wyrabiał ....Skoro tylko 2 punktów mu brakowało do tzw. maxa pewno mu zabiorą prawko i dobrze
Poza wszystkim innym, to kierowcę tego Mercedesa powinno się natychmiast poddać leczeniu psychiatrycznemu, bo zdrowy psychicznie człowiek takich rzeczy nie robi. Trudno z tego tekstu nawet np. uznać że mogło mu chodzić o próbę wyłudzenia odszkodowania z ubezpieczenia.
pewnie zaraz się odezwą głosy żeby go nie zamykac bo to mu zniszczy życie ?
czy też pojawią się głosy że należy go surowo ukarać bo nie ma medali olimpijskich ?
nie powinien stracić prawka dozywotnio ?
...no cóż na debilizm wtórny nie ma rady,a może gość z mesia był po dopalaczu,tudzież jakimś innym specyfiku ??Pogratulować kierowcy ciężarówki-super się zachował
pewnie zaraz się odezwą głosy żeby go nie zamykac bo to mu zniszczy życie ?
Czy naprawdę masz tak wąskie spojrzenie na świat, że nie widziesz różnicy między umyślnym spowodowaniem wypadku, a złą oceną odległości/miejsca/prędkości itp?
tetryk napisał/a:
czy też pojawią się głosy że należy go surowo ukarać bo nie ma medali olimpijskich ?
A gdzie takie głowy widziałeś?
Masz naprawdę nieźle spaczone spojrzenie na świat, jeśli nie widzisz tej prostej różnicy między działaniem umyślnym, a złą oceną drogi.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Niestety podobnych wariatów nie brakuje. Przykładem jest kierowca autobusu PKS Zielona Góra, którego osobiście nagrałem na komórkę. Jadąc jakiś czas temu do rano Szprotawy po porządnej śniezycy zauważyłem w lusterku autobus wyprzedzający po kolei wszystkich jak leci. Wiedziałem, że będzie wyprzedzał i mnie, więc przygotowałem telefon. No i wyszło, że ja jadąc 60km/h po "lodowisku" (moim i wielu jadących za mną zdaniem to był max. na takiej nawierzchni) jestem wyprzedzany z dość sporą prędkością przez "Pana" z PKSu. I co gorsze, rozpoczął manewr wyprzedzania widząc, że jedzie za nim karetka na sygnale Uwierzcie mi, że byłem przerażony tym co ten kierowca wyczyniał i miałem ochotę zatrzymać się w Szprotawie i pokazać nagranie na komisariacie... Zanim jednak dojechałem emocje opadły i odpuściłem... ale nagranie mam do dzisiaj... może wieczorkiem wrzucę na Youtube... sami zobaczycie...
Uwierzcie mi, że byłem przerażony tym co ten kierowca wyczyniał i miałem ochotę zatrzymać się w Szprotawie i pokazać nagranie na komisariacie... Zanim jednak dojechałem emocje opadły i odpuściłem...
I to był moim zdaniem błąd. A gdybyś widział na ulicy szaleńca wymachującego np. nożem, albo bronią palną, to też byś odpuścił, bo pomachał sobie, ale nikogo akurat nie zabił?
-zrobiłem ci coś że sie w taki sposób do mnie odzywasz ?
Zapytałem, bo czytając Twoje wypowiedzi w tym i innych wątkach odnoszę wrażenie, że nie odróżniasz sytuacji, w których przyczyną wypadku jest zła ocena odległości lub błąd, a sytuacji, gdzie zdarzenie (bo nie WYPADEK) jest skutkiem UMYŚLNEGO działania.
Dla mnie to bardzo wąskie spojrzenie na rzeczywistość, do tego bardzo fałszywe, bo z mojego doświadczenia, ludzie głoszący takie poglądy bardzo szybko zmieniają zdanie, gdy im się zdarzy taka zła ocena i bład powodujący wypadek.
Cytat:
-na tym forum,poczytaj temat o otylii....
To chyba nie czytałeś tamtego tematu dokładnie lub wyciąłeś sobie tylko fragmenty pasujące do Twojej wizji - nikt tam nie pisał, żeby
tetryk napisał/a:
surowo ukarać bo nie ma medali olimpijskich
I nie było też wypowiedzi w drugą stronę - żeby nie karać Otylii, bo te medale ma - moim zdaniem sam to sobie dośpiewałeś, a teraz bronisz stworzonej przez siebie "wizji świata".
tetryk napisał/a:
ja się staram Ciebi traktowac z szacunkiem...
Skoro tak odczuwasz moje wypowiedzi, to dlaczego Ty nie umiesz tego szacunku zamanifestować wobec innych - choćby używając wielkiej litery pisząc imię oraz nie przekręcając UMYŚLNIE i wielokrotnie imienia osoby, o której piszesz:
ktoś tu npowiedział o nadzwyczajnym złagodzeniu kary-rozumiem że n.z.k.stosuje się wobec osób które przyznały się SAME do winy i zaproponowały karę dla siebie
Źle rozumiesz! Art. 60 k.k.!! Jeszcze do niego nie sięgnąłeś? Link jest parę postów wyżej.
Również z szacunkiem miało niewiele wspólnego... Przynajmniej dla mnie - gdy dyskutuje, to staram się poznać podstawy, na które powołują się inni.
Troche fałszywie brzmi ten Twój "szacunek"...
ale żeś się zawziął.....ekhhhhhh
wiele osób nazywa ją "motylkiem",ja akurat mówię na nią "motylia"-nie jest to ani obraźliwe,ani jej nie uwłacza.......chyba sam masz "wąskie spojrzenie"......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum