Wysłany: Pią Mar 06, 2009 13:10 [R220 Coupe GSI 136PS r.95'] Problem z odpaleniem POMOCY!!!
Witam,
Posiadam Rovera 220 Coupe 2 litry benzyna 136 koni
Samochód rzucił palenie
Wczoraj uszczelniałem dekle zaworów i umyłem motor aby zobaczyć czy nic nie cieknie. Po umyciu motor palił na dotyk ( nie było mowy o kręceniu rozrusznikiem choćby przez 3 sekundy ). Woda została wydmuchana, świece i przewody spsikane WD40. Po kilku godzinach od umycia zaczął wariować motor.
Po przejechaniu krótkiego odcinka na wysokich obrotach i zrzuceniu biegu na luz motor sam dodawał sobie obrotów na około 2000, po naciśnięciu i odpuszczeniu na pedał gazu (dalej na luzie) obroty wracały do normy. Po zgaszeniu silnika na chwilowym postoju miałem już mały problem z odpaleniem - musiałem go kręcić kilkanaście sekund i dopiero za trzecią próbą załapał.
W tej chwili jest jeszcze gorzej. Po przekręceniu kluczyka słychać jak pompa paliwa zaciąga benzynę i motor startuje na sekundę i gaśnie. Kręcenie rozrusznikiem nic nie daje dopóki nie zejdzie ciśnienie w układzie i ponownie pompa nabiera paliwo i znów silnik załacza się na sekundę i gaśnie.
Sprawdzaliśmy już przekaźnik od pompy paliwa i sytuacja jest nadal taka sama. Iskra jest normalna a świece suche więc motor nie dostaje benzyny.
POMOCY!!!
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 13:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum