Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 130 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 22:27 [R416] Klakson
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
W tamtym tygodniu musiałem dać po klaksonie, bo mi gościu po pijaku na ulicę wychodził i po jednym dźwięku teraz mam ciszę. Sprawdzałem bezpiecznik pod maską (20A) i jest cały. Poradzicie coś, gdzie mam szukać? Wcześniej klakson działał normalnie.
_________________ Born To Beer Free
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Mar 13, 2011 23:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 22:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A gdy nadusisz klakson słyszysz taki "klik" jeśli tak to znaczy że przekaźnik działa i musisz sprawdzić kable przy klaksonie. Jeśli nie słyszysz żadnych odgłosów gdy nadusisz na klakson może to być przekaźnik. To taka moja mała sugestia
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 130 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 17:39
Mój Roverek chyba przestraszył się, że go opisałem na forum i dzisiaj rano klakson zaczął działać.
Masz rację matlacz - gdy wciskałem słychać było "klik" z przekaźnika. To były kable przy klaksonie.
Jak sprawdzałem wczoraj bezpieczniki, to przed zamknięciem maski sięgnąłem w ciemnościach pomiędzy kable przy klaksonie. Niestety nic nie widziałem (późna pora bez latarki), więc zamknąłem autko. Dzisiaj rano się zdziwiłem, bo sprawdzam i ... wszystko działa.
Plusik dla ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum