Wysłany: Sob Mar 07, 2009 11:12 [R220SDI] Uszkodzony przepływomierz
Witam
Dziś próbowałem wyczyścić czujnik przepływomierza i niestety pękł..ale poskładałem wszystko do kupy, auto jeździ i tak jak by żwawiej (zmieniłem filtr i może to od tego) wszystko poza tym jest ok ale chodzi mi o ew następstwa jazdy z uszkodzonym przepływomierzem, czy wzrośnie spalanie czy nie popsuje się coś więcej?
Wiem że powinienem założyć sprawny przepływomierz tylko zastanawiam się jaki wybrać - nowy zamiennik czy używanego BOSCHA??
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 08:22
kriss87 napisał/a:
mozesz kupic nowy boscha. pasuje od opla vectry B i kosztuje w granicy 260-270zl.
Ktoś właśnie pisał,że pasuje od Opla ale chyba Combo 1.7 bo nie wiem czy ten z Vectry jest taki sam.
Ktoś to sprawdzał po numerach wybitych na tej wkładce z tymi pręcikami co jest przykręcana dwoma torxami do obudowy.
Chyba ten ale nie pamiętam,czy tam nie było jakiejś rzeźby z wtyczką PRZEPŁYWOMIERZ
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Cze 2007 Posty: 65 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 01:36
mariush636 napisał/a:
jaki wybrać - nowy zamiennik czy używanego BOSCHA??
Ja osobiście kupiłem na allegro używkę za 100zł. Nie ze względu na niską cenę ale ze wszystkich ta była najczyściejsza, chociaż bez śladów mycia.
Poza tym ten akurat sprzedający był najbardziej dogadany w sprawie gwarancji (brak satysfakcji = zwrot na jego koszt ). Pomierzyłem napięcia i jest ok już pół roku.
Niezbyt ufam zamiennikom przepływomierzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum