Wysłany: Wto Mar 10, 2009 21:42 [R214 Si] tylna dysza od spryskiwaczy
WItam, mam problem otóż sprawdzałem ostatnio tylny spryskiwacz i okazało się ze cieknie spod auta a nic nie leci ze spryskiwacza podreperowałem wężyk i już leci ale nie z dysz tylko tak jakby z miejsca gdzie wychodzi wycieraczka. po ściągnięciu dysz okazało się że jest tam taki bolec z którego bez dysz leci płyn pod odpowiednim ciśnieniem ale jak założe dysze to nie leci przez nie tylko sobie pod spodem leje sie... wydaje mi się że brakuje mi jakiegoś elementu łączącego ten bolec z dyszami... powinno tam coś być? jak to sie nazywa? z góry dziękuje
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 21:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Możesz kupić tę część tutaj:
Tomi
Ale dopytaj czy to jest na pewno to, bo nie ma zdjęcia.
Chyba, że tak jak pisze PHJOWI wystarczy przeczyścić dysze. U mnie po prostu w tym plastiku wyłamany był środek i konieczna była wymiana. Kupiłam całe ramię wycieraczki.
Nity są ale trzymają ramię wycieraczki a nie maskownicę, maskownica jest na wcisk, zatrzaskuje się ją na dyszy która wychodzi z ramienia wycieraczki. Po prostu trzeba ja delikatnie czymś podważyć i wychodzi bez problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum