Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam
Potrzebuje informacji na temat rozrzadu do;
Rover 620 SDi rok 1995
jaki Pasek polecacie i rolki i ile ma ząbków bo w tych sklepach co ja byłem jedni mówili,że 112 a drugi 75 prosze o pomoc może jakąś strone z rozrządami ?
za pomoc bardzo dziekuję
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 03, 2011 19:28, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 09:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pasek możesz śmiało brać Gates'a a rolki myślę że reuville będa ok ale ja z takich nie korzystam więc niech wypowie się ktoś kot m takie u siebie zamontowane, a wszystko możesz znaleźć tutaj
Podczas wymiany paska rozrządu mechanicy mieli problem z odkręceniem śruby
tej co trzyma to duze koło. Probowali nawet pneumatem.. kluczem i mlotkiem W koncu przyszedl jakis inżynierek i powiedział ze ta śruba jest na klej i podgrzali ją palnikiem Myslalem ze go kluczem rzuce jak z palnikiem podchodzil do mojego silniczka.. No ale po podgrzaniu dała się odkręcic normalnie. Jak zakladali spowrotem to tez nalozyli na nią kleju. Niby jakies zabezpieczenie przed odkręceniem. U was tez tak jest ?
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 12:03
klej anaerobowy-tak się zabezpiecza śruby,piasty....są różne odmiany tego kleju (do odkręcenia "na zimno" i "na ciepło"...)-zaleznie od tego co się nim zabezpiecza
Jest jest bynajmniej u mnie też na klej to poskładali ,ostatnio odkręciło mi się koło pasowe ,na szczęście nic się nie stało i teraz też jest już na klej
_________________ To ja Alex z chłopakami w ręku kierownica ,szosa przed nami...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum