Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Lut 2006 Posty: 204 Skąd: 33- 300 Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 18:08
Tak był tylko jeden odcień. Lepiej poszukaj drzwi bo taniej na tym wyjdziesz. Różnica będzie widoczna bo wiadomo, że lakier z czasem płowieje ale na pewno nie będzie ona taka wielka jak po malowaniu gdzie naniesiony zostanie świeży lakier
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 22:53
dante27 napisał/a:
Tak był tylko jeden odcień.
Wg oznaczeń rovera BRG ma kilka odcieni. Bardzo możliwe, że różnią się również w zależności od rocznika auta. Warto sprawdzić paint code i dobrać wg niego lakier.
Było kilka odcieni występujących w różnych modelach.
W R600 może być HNA (zwykły metalik, BRG) oraz HAF (perłowy, BRG paerlescent).
W R400 był HAM (BRG2) oraz HFF (BRG3).
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Odkopie trochę temat bo mam podobny problem do kolegi ale nie o tym chciałem pisać. Chodzi mi o ten kod lakieru. Bo według oznaczenia powinienem mieć zwykły metalik (oznaczenie HNA) ale jak byłem u lakiernika to powiedział mi że ten lakier co mam to jest perła I teraz sam nie wiem jak jest Wydaje mi się że ten lakiernik zna się na rzeczy
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum