Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 18:38 [R620] Pilot na podczerwień...
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam. Mam taki mały problem, to znaczy słabo mi działa pilot od centralnego zamka, są może jakieś sposoby aby poprawić jego działanie( działa tylko z bardzo małej odległości prawie przy szybie, i do tego nie zawsze).
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 21:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 18:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wymień baterie w pilocie ale najpierw poczytaj troche na temat wymiany bateri bo czasem następnym twoim tematem na forum będzie jak odpalić auto
Pozdrawiam firq
Piloty na podczerwień tak mają niestety Spróbuj jeszcze pocelować pilotem w okolice lampki podświetlenia wnętrza w środku. Jest tam taka jak by czarna kulka i jest to odbiornik sygnału z pilota na podczerwień
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 21:41
Wymiana baterii czy odpięcie aku niczym nie grozi jeżeli chodzi o immo czy alarm. Pilot musi być wycelowany w odbiornik (jedyną przeszkodą może być szyba, nawet śnieg przeszkodzi, bo to przecież fala świetlna) czyli jak wspomniał przedmówca w tą czarną kulkę przy lampce wnętrza . Jeżeli chcesz jakieś porównanie, to mój, dobrze wycelowany działa zza tylnej szyby bez problemu.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2008 Posty: 100 Skąd: Łomianki
Wysłany: Sro Mar 11, 2009 22:13
Jasna sprawa że baterie poszły na pierwszy ogień, ale nie pomogło... myślałem że są jakieś patenty na poprawe tego ustrojstwa;) No nic dzięki za podpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum