Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 13:44 [SOLVED] [R220SDI]Problem z tylnymi hamulcami
Dzis podczas wymiany opon zauwazylem niepokojaca rzecz. Mianowicie klocek w lewym tylym hamulcu jest prawie na 0 podczas gdy prawy jest prawie caly. Co dziwne widac, ze nie dociska tarczy tak jak powinien ten lewy. W dodatku stwierdzilem, ze on tak jakby caly czas trzyma. W zeszlym roku mechanik mi to robil, byly wymienione gumki, przeszlifowane leciutko tloczki. Jak widac nie pomoglo (nie gwarantowal, ze sie uda, bo byly wielkie wzery). Czy zostala juz tylko wymiana calego zacisku? Ile on moze kosztowac w dobrym stanie? Czy warto ryzykowac kupowania na allegro np. od art-bizar? Niby gosc sprawdzony, ale kto wie jak jest w przypadku zaciskow hamulcowych... I jeszcze jedno. Czy one wszystkie sa takie same (tzn. to diesli i benzyniakow, wersji z absem i bez?) Ja mam diesla z absem. Aha, to nie linka hamulca recznego, gdyz ta jest odpieta z powodu zapieczenia. Przy okazji wymiany tego zacisku chcialbym nareszczie naprawic reczny bo przeglad za 2 tygodnie a ostatnio sie gosc tego czepial strasznie. Ostateczne pytanie - czy wymiana zacisku poradzi na wszystkie te problemy?
Ostatnio zmieniony przez xtek Sob Mar 14, 2009 11:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 13:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:17
Rozebralem zacisk, okazalo sie, ze wywalilo uszczelke i tloczek przyrdzewial do korpusu. Moj mechanik go odratowal i powiedzial, ze jeszcze dlugo na tym pojezdze. Przy okazji naprawilismy reczny - wymienione obie linki kupione na allegro. Wszystko dziala pieknie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum