Wysłany: Sob Mar 14, 2009 06:51 [R416] Woda w samochodzie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
Witam serdecznie!
mam pytanie w moim roverku po myciu ręcznym od strony pasażera na dywaniku w rogu z pod półki wlatuje trochę wody na dywanik gumowy zwłaszcza gdy ciśnienie wody pójdzie na prawe nadkole koła z lewej natomiast wszystko jest ok. zamontowane są orginalne nadkola proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 14, 2011 23:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 06:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pod nadkolem masz kilka różnych zaślepek możliwe ze jakąś zgubiłeś,jest też wiązka elektryczna od drzwi która lubi sie wypiąć od słupka,ściągnij nadkole a jak nic nie zobaczysz to cały błotnik.
Możesz mieć to samo, co było u mnie. Tzn pod podszybiem było pełno śmieci, które powodowały, że woda nie odpływała pod błotnik, tylko lała się za schowek. Cała osłona pod schowkiem i dywanik były mokre.
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 22:33
Alan4523 napisał/a:
Pod nadkolem masz kilka różnych zaślepek możliwe ze jakąś zgubiłeś,jest też wiązka elektryczna od drzwi która lubi sie wypiąć od słupka,ściągnij nadkole a jak nic nie zobaczysz to cały błotnik.
też tak mi się wydaje że jest jakaś przerwa pod nadkolem bo tylko po myciu nadkola dostaje się woda
Wysłany: Nie Mar 15, 2009 10:56
autko sprowadziłem sam z Niemiec z ogłoszenia prywatnego z książki i bryfu wynika że był jeden właściciel serwisowany i 100% nie jestem pewien ale niemiec mówił że nie był uderzony jedynie lekkie pęknięcie tylniego zderzaka i miał uszkodzoną uszczelkę pod głowicą wizualnie nie widać było że był malowany wiec na tygodniu podjadę do znajomego blacharza i zdejmę nadkole i zobaczymy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum