Wysłany: Sob Mar 21, 2009 17:52 [R420] Problemy z elektrycznym lusterkiem kierowcy
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam
Co z jednym się uporam to coś drugiego się psuje
W czasie mycia szkła lusterka coś chrobotnęło i przestawiłem lusterko i teraz nie działa mi elektryka w lewo.W prawo,góra i dół załapują ale też nie zawsze
a jak coś drgnie to czuć że ma bardzo ciężko
Co się mogło spieprzyć i jak to rozebrać żeby sprawdzić?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 14, 2011 23:44, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 17:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 18:11 Re: [R420'96]problemy z elektrycznym lusterkiem kierowcy
szosownik napisał/a:
Witam
Co z jednym się uporam to coś drugiego się psuje
W czasie mycia szkła lusterka coś chrobotnęło i przestawiłem lusterko i teraz nie działa mi elektryka w lewo.W prawo,góra i dół załapują ale też nie zawsze
a jak coś drgnie to czuć że ma bardzo ciężko
Co się mogło spieprzyć i jak to rozebrać żeby sprawdzić?
mechanizm popsules
trza bedzie rozebrac i zobaczyc cos połamał
no nie gadaj że połamałem
to było takie chrobotanie przy przestawieniu
a jak tam się dobrać?
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 18:18
szosownik napisał/a:
BoloSr napisał/a:
trza bedzie rozebrac i zobaczyc cos połamał
no nie gadaj że połamałem
to było takie chrobotanie przy przestawieniu
a jak tam się dobrać?
rave masz ? to tam jest teraz nie pamietam jak to jest ale tez bede muisla sie dobrac u siebie do lusterek bo chyab cos mi jedno nie dziala jak trza chodzi o ogrzewanie
Ostatnio zmieniony przez BoloSr Sob Mar 21, 2009 18:19, w całości zmieniany 1 raz
BoloSr
wchodzisz w Body Repair Manual następnie Rover 400-2nd Edition później znowu w Body i na stronie 3 a do drukowania 168 jest coś o lusterkach
napisz jak zrozumiałeś co tam jest pokazane i napisane
bo ja zrozumiałem że trzeba do oporu lusterko w dół i ciągnąć z prawej strony
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 18:49
szosownik napisał/a:
BoloSr
wchodzisz w Body Repair Manual następnie Rover 400-2nd Edition później znowu w Body i na stronie 3 a do drukowania 168 jest coś o lusterkach
napisz jak zrozumiałeś co tam jest pokazane i napisane
bo ja zrozumiałem że trzeba do oporu lusterko w dół i ciągnąć z prawej strony
szosownik, jak będziesz ponownie składał do lusterko, to rób to delikatnie. Mój małżonek czyścił styki, bo ogrzewanie nie działało, a na koniec, jak już wszystko składał - stłukł lustro, bo za mocno przycisnął
pewnie po prostu wyciągnąłeś en żółty plasticzek, który służy do regulacji lusterka i jednocześnie do mocowania wkładu jak wyciagniesz wkład to od razu będziesz wiedział o co chodzi
BoloSr, w 400 wkład się wyciąga troszke inaczej
nie wyciąga się na zewnątrz tylko po prostu do siebie delikatnie acz mocno palcyma
[ Dodano: Sob Mar 21, 2009 19:01 ]
no wlaśnie... ale tu sie dzisiaj wszystko szybko dzieje...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 19:03
szosownik napisał/a:
BoloSr u ciebie jest inaczej zobacz na mój rysunek
najpierw do oporu do siebie (ustawiasz lusterko dla kogoś, kto trzyma nos na kierownicy,) tak, ze po zewnętrznej stronie pojawia się szpara na paluchi (ja dociskam po prostu palcem przy wewnętrznej krawędzi) a później palcami do tyłu
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum