Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam!mam pytanie dziś rano zauważyłem ze z pedała od sprzęgła cieknie mi jakiś płyn jak nacisnę sprzęgła to pojawia się kropla!płynu w układzie mi jeszcze nie ubyło nie wiem jak długo to już trawa!co to może być!?
_________________ Kamil 620 Si
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Sty 29, 2011 19:52, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 25, 2009 21:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No to pewnie płyn z układu sprzęgła - masz do wymiany pompkę sprzęgła.
Wymień lepiej odrazu, bo ona potem się bardzo szybko kończy i tracisz sprzęgło.
www.tomateam.pl - zamiennik pewnie ze 120 zł + 50 zł robocizna, chyba, że zrobisz to sam.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
U mnie było podobnie, więc to raczej na pewno pompka sprzęgła (o ile nie masz innego rozwiązania)
.
Możesz się do niej dostać od strony maski, tylko trzeba mieć odpowiedni kluczyk, żeby bezproblemowo wykręcić trzymające ją śruby (ja nie miałem i trochę się przy tym napociłem).
Aby kupić nową najlepiej wymontuj starą i jedź z nią do sklepu. Bo jak ja szukałem po modelu auta to niestety efekt był mizerny. A w MG Rover zaproponowali mi zestaw naprawczy (chyba 2 gumeczki) za 120zł, bo całych pompek nie mieli (i całe szczęście bo by mnie pewnie ogołocili ).
Jak pojechałem z wymontowaną częścią (co niestety przy Roverkach często trzeba robić) to znaleźli mi od razu zamienniki i to w dużej rozpiętości cenowej:
Od 90zł za japońszczyznę średniej jakości po 250zł za "prawie" oryginały.
Ja uderzyłem gdzieś po środku co kosztowało mnie 170zł za sprzęt Lucas'a, ale żałuję bo na podróbce pewnie też bym pojeździł wystarczająco długo.
Zapytaj także o zestawy naprawcze (gumeczki i uszczelki, które wchodzą w skład pompki) bo czasem wystarczy tylko je wymienić.
Koszt zestawu z reguły od 8zł do 20zł.
_________________ Nie oglądaj się za siebie bo Ci ktoś z przodu przypier.....
Aby kupić nową najlepiej wymontuj starą i jedź z nią do sklepu.
W przypadku benzynek nie ma tego problemu - na 100% pasują pompki z katalogu.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum