Wysłany: Pon Maj 04, 2009 08:46 [R200, 98] podświetlenie schowka
Problem następujący:
1. brak podświetlenia schowka, nowa żarówka - brak napięcia na przewodach, cała reszta działa tj. Podświetlenie wnętrza zegarów itp. Jakieś pomysły ? Chyba niema jednego bezpiecznika tylko dla schowka ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 08:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Maj 04, 2009 13:58
wykręć krańcówkę i przyjrzyj się jej stykom bo mogły się odgiąć tak jak u mnie. Skoro na przewodach nie ma napięcia to krańcówka lub bezpiecznik albo po prostu kabelek się wypiął od krańcówki.
No tak Juz na niemieckim forum był taki przypadek co kolega nie miał oświetlenie w schowku i prądu tam nie było, obojętnie czy miał światła włączone. Wiec dlatego pisze bo z ta wiązką to juz rożne historie się słyszało
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
W schowku podświetlenie jest po zapaleniu świateł pozycyjnych.
_________________ Pozdrowienia Piotr.
chester-lp [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 08, 2009 15:48
U mnie w R200 non toper przepala się bezpiecznik 10 od podświetlenia zegarów i całej konsoli (świeci się tylko zegarek i kierunkowskazy jak skręcam) romantycznie w nocy jak diabli Dodam, że jak ten bezpiecznik się przepali to nie działa również tylne światło pozycyjne Jak wymienię bezpiecznik to działa podświetlenie i tylne światło. ale na krótko bo po około 1-2 dniach znowu się przepala. Sprawdzałem wiązkę w klapie tylnej i tam to dopiero jest rosół (zapewne to jest powodem jarania się tego bezpiecznika) Mam również pytanko: od czego jest bezpiecznik pod maską taki większy zielony kwadratowy przezroczysty z góry bo jest zjarany i nie wiem czy sam mogę go wymienić bo tam jest coś śrubkami poprzykręcane i trzeba te śrubki wykręcić i wtedy raczej można go wymienić ale nie wiem czy sam to mogę zrobić? Pomoże ktoś?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum