Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 16:23 [R420] Od czego to jest?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam.
W moim 420 Di między fotelami znajdują się dwa przełączniki. Są one ułożone w pionie. Jeden z nich służy do otwierania szyby pasażera. Do czego służy ten drugi?
Po jego przełączeniu nic się nie dzieje. Raczej nie jest to otwieranie szyby kierowcy gdyż ono znajduje się na drzwiach i działa bez zarzutu.
Poza tym chciałem się Was zapytać:
Kupiłem Roverka z aktualnym dokumentem wymiany rozrządu przy 130tyś. Obecnie mam 152tyś. a następna wymiana jest wyznaczona za 60 tyś czyli przy 190tyś. (Nie sądzę aby licznik był kręcony, ponieważ auto było kupione od normalnego użytkownika, który wymieniał auto na inne)
Czy ufać tej wlepce pod maską i dokumentom?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Mar 16, 2011 22:39, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 16:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 16:27
wejdz na tą stronę http://forum.roverki.eu/viewforum.php?f=18 i sprawdz czy występuje jakaś zależność w podpisywaniu tematów Jak jej nie zobaczysz to przeczytaj regulamin
A co do przycisku to nie ma na nim jakiegoś piktogramu
[ Dodano: Pon Kwi 06, 2009 17:28 ]
już lepiej, i teraz bym nie wszedł na ten temat bo o 420 nie wiem nic
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 16:35
casyux, obstawiam, że masz 4 szyby elektryczne, a ten przycisk (powinien mieć kropkę lub czerwony znacznik z boku) służy do blokowania szyb tylnych (jeśli np. przewozisz dzieci) i szyby pasażera.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 16:55
To może ktoś wymieniał przełącznik szyby pasażera, nie dostał jednego z zaślepką i kupił jaki był, np. od anglika - podobny do tego z w/w aukcji? Możliwe, że przełącznik (ON/OFF) nie jest poprostu podłączony, bo nie ma takiej potrzeby - nie masz 4 szyb elektrycznych.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jest też taka szansa. Początkowo myślałem, że ten przełącznik jest zepsuty, jednak mam podobne zdanie jak Ty. Nie mniej jednak chciałem się upewnić czy do czegoś on służy czy najzwyczajniej w świecie jest niepodłączony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum