Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 69 Skąd: Raszyn-Rybie
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 15:11 [R620] Brak napiecia Pomocy
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Mam bardzo duży problem, jakiś czas temu w czasie jazdy przysiadł mi prąd ale dojechalem do domu. Niestety następnego dnia okazało się ze w samochodzie brakło całkiem prądu mimo iż akumulator był wciąż naładowany. Nie świecą się nawet kontrolki. Z regenerowałem alternator ale to nie pomogło! i jako ze nieznam sie na elektryce z kończyły mi sie pomysły. Pomóżcie
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Sty 31, 2011 21:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 15:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Opisz bardziej problem. Z tego co napisałeś nie wiele można wywnioskować. Napisz kiedy to się stało, opisz objawy. wszystko to co mogło by nam pomóc zdiagnozować objawy.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 69 Skąd: Raszyn-Rybie
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 15:29
Objawy są takie że niema napięcia w całym samochodzie,nic niedziała, nawet alarm się wyłączył. A stało się to wczasie jazdy. Nagle przysiadło napięcie, wszystkie świadła ledwo swieciły tak samo deska rozdzielcza a samochod stracił moc a na niskich obrotach mało niezgasł. Po wyłączeniu silnika, więcej już nie odpalił
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 15:40
Moja żona tak miała ale wtedy był to przewód od alternatora do rozrusznika. Po prostu był urwany,utleniony ale tak sprytnie że dopiero jak przez przypadek szapnąłem go to odpadł. Objawy były identyczne jak te u Ciebie.
[ Dodano: Pią Kwi 03, 2009 16:41 ]
Wez miernik i sprawdź czy przewodzą kable. Ja rozbierałem już alternator gdy odkryłem to draństwo .
Zeus, Weź nenówke samochodową a jeśli niemasz to żarówke i dwa przewody. Jeden podłącz do akumulatora(-), a drugim sprawdzaj pokoleji bezpieczniki najpierw te w komoże silnika.Jak sie coś pojawi to pisz.
_________________ ROVER 420 SDi zmienił właściciela 28.07.2012r.
Mazda 6 sport kombi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum