Jak wam chodzi sprzęgło bo ja mam tak :
wciskam 2-3 cmi idzie lekko potem do końca juz idzie cięzko ,a przy puszczaniu łapie mi praktycznie od samego początku czy tak ma być czy mam coś nie tak ,jak puszczam sprzegło szybko to mi autem szarpnie i to na pierwszych cm. w innych samochodach łapie dużo wyżej i lżej chodzi jak to jest w roverach
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 22:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ok to juz coś wiem ,po trasie to mnie troszke noga boli ,będe dalej walczył z tym sprzęgłem
ps. czy wam tez w SDi te silniki tak głośno chodzą ,bo u mnie to jest masakra ,chciał bym mieć porównanie z innym roverkiem ,moze ktoś ma na śląsku takiego
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Sty 2006 Posty: 46 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 09:53
Mi sie tez tak zdaje ze chodzi głośno w porównaniu z TDi taty. Ale chyba nasze roverki juz tak maja:) Jak chcesz porównać sobie autko to ja mieszkam w Alwerni
Nie wiem jak jakie jest sprzeglo w R200 i czy jest z regulacja czy bez, ale opowiem o moich podobnych przypadkach. Sprzeglo w Citroenie BX dawalo taki sam efekt, okazalo sie, ze docisk padl, kilka dni temu zmienilem linke i sprzeglo w seicento, po paru kilometrach tez lapalo zaczelo lapac od ziemi, podciagnalem linke i mam spokoj. Ustawilem sobie tak, zeby lapalo mniej wiecej w polowie i jest OK. U mnie w Rovku sprzglo lapie w polowie i chodzi jak po maselku, ale ja mam Rovka hondy, wiec nie wiem jak jest w 200, a tym bardziej w ropniaku.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum