...postanowiłem zabrać się za wymianę filtra ponieważ już niemiłosiernie śmierdziało podczas włączania klimy, oczywiście mam też preparacik do czyszczenia przewodów wentylacyjnych, tylko pojawił się problem :
1.) zdemontowałem skrytkę i niestety nie mogę wyciągnąć filtra ponieważ zasłania wąska blacha na której są zamontowane zawiasy skrytki , a niestety śruby w ogóle nie chcą się odkręcić- czy jest jakiś inny sposób żeby się dostać do filtra?
2.) w sumie nie mam pojęcia gdzie szukać parownika i jak on wygląda a wiem że też muszę go potraktować preparatem do czyszczenia klimy!
więc jak mam działać ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 24, 2009 17:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kombinuj, muszą, przecież chyba Ci nie zardzewiały?
kryspin69 napisał/a:
gdzie szukać parownika
Jak wyjmiesz filtr i zajrzysz w otwór po nim, to po lewej (prawej w angliku) jest parownik. Napsikasz tam preparatu i będzie . Nawiewy swoją drogą, oczywiście też
memphisto napisał/a:
gdzie jest w ogóle filtr kabinowy w wersji bez klimy?
Jeżeli jest, to tam, gdzie w wersji z klimą (ale prawdopodobnie go nie ma)
1.) zdemontowałem skrytkę i niestety nie mogę wyciągnąć filtra ponieważ zasłania wąska blacha na której są zamontowane zawiasy skrytki , a niestety śruby w ogóle nie chcą się odkręcić- czy jest jakiś inny sposób żeby się dostać do filtra?
Możesz psiknąć WD40. Pewnie ktoś długo nie wymieniał filtra
Też miałem taki problem. Pomógł klucz francuski. Nic na siłę - weź większy młotek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum