Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 22:34 [R200] Problem z hamulcem ręcznym
Witam
Mam od dłuższego czasu problem z hamulcem ręcznym lewego koła - kompletnie nie trzyma. Nożny łapie dobrze, natomiast te nie. Z tyłu mam bębny z ABS i ostatnio rozebrałem szczęki, poruszełem linka, znalazlem pękniecie nad piastą pancerzyka i wlalem tam troche WD 40. Poruszalem linką cała i zakleiłem pękniecie. Linka zaczela pracowac, ale po zlozeniu bebna dalej nie lapie. W kabinie pod popielniczka widac ze 2 linki pracuja ale działa tylko prawe koło, a żeby samochod stał musze zaciagnac na ostatni zabek. Nie wiem o co chodzi. Czy linka do zmiany, ale zaczela pracowac, czy beben do wymiany? Jak myslicie?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Kwi 11, 2009 22:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymontuj linkę i zobacz czy się nie zacina, i czy nie jest zerwana. Jeśli jest cała i chodzi dobrze, to nasmaruj ją, możesz też spróbować zamienić bębny stronami (prawy z lewym).
Jeśli będziesz je wymieniać na nowe to pamiętaj żeby oba wymienić a nie jeden.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum