Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 17:29 [All R200 od 11.1995] Lampy przednie, przeróbka na H1.
Witam,
przerabiał ktoś instalacje przednich lamp z H4 na H1
Chce mieć takie lampy:
A tak z tyłu wyglądają:
Chciałbym zrobić to sam bo te lampy nie są tanie bo 600zł i jeszcze do tego elektryka ehh... i pomyślałem, że ktoś to już robił i wie jak kable łączyć albo nawet ma schemat na kartce
ktoś jest wstanie pomóc???
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 16, 2009 17:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jesli kolega chce żeby drogowe świeciły razem z mijania, to nie wiem czy byle lak zrobi W H4 świeca na zmianę mijania lub drogowe, a w przypadku osobnych żarowek (H1, H3, H7 i ich kombinacje) świecą albo mijania, albo mijania + drogowe razem Bez wielkiego myślenia to pewnie 2 przekaźniki + dioda i powinno zdziałać jak znajdę chwile, to namaluję schemat.
Brt, bardzo bym prosił, gdybyś narysował taki schemat to napewno nie jeden forumowicz się ucieszy, a mi ułatwisz sprawę
możliwe rzeczywiście nie trzeba nic zmieniać ale wydaje mi się że lepiej doświecają lampy jak świecą światła mijania + drogowe razem.
Czekam na schemat
Zasilanie z aku zrób na przewodzie 4 - 6mm2, odejście do żarówek na 2,5mm2 dzieki temu będą też jaśniej świeciły (zmniejszony znacznie spadek napięcia w instalacji)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum